Zumba Bukan Sekadar Tarian

zumba
zumba

ZUMBA merupakan satu program senaman yang di asaskan oleh Alberto “Beto” Perez, di kenali sebagai penari dan ‘choreographer’ yang berasal dari Colombia.

Gerakan Zumba berunsurkan elemen tarian dan senaman aerobik di iringi alunan muzik yang berentak samba, hip hop, salsa, latin dan mambo.

Teknik tarian yang perlahan dan pantas ini telah menarik minat ramai pengemar aktiviti bersenam terutama di kalangan yang sudah terlalu lama berhasrat untuk mengubah fizikal tubuh badan mereka dari seorang yang di label gemuk kepada yang kurus.

Memandangkan pelbagai rentak dalam senaman Zumba ini tidak sukar untuk di pelajari maka aktiviti ini tidak terhad pada golongan muda belia sahaja malah level level makcik juga tidak ketinggalan ‘joint the club’.

Jadi tidak hairanlah makin banyak kelas kelas Zumba tumbuh bak cendawan demi memenuhi minat mereka yang gemar ‘workout’ dengan cara yang lebih santai dan enjoy.

Kali ini kami cuba dedahkan kebaikan Zumba ini. Anda mungkin akan celik mata dan tidak hanya beranggapan Zumba ini hanya aktiviti terkinja kinja tetapi masih memberi yang terbaik pada kehidupan seharian, kesihatan dan kecantikan tubuh badan anda.

BANTU TURUN BERAT BADAN
Tingkatkan sistem kardiovaskular di mana ianya bantu melawan kewujudan lemak lemak yang sangat di benci. Jangan tak percaya, satu sesi Zumba boleh bakar kalori anda lebih kurang 500 hingga 1000 kalori pada satu masa (antara 45 ke 60 minit).

Dengan menghadiri satu sesi seminggu, anda boleh turunkan berat badan sebanyak 1kg sebulan.

TINGKATKAN KECERGASAN KARDIOVASKULAR
Aktiviti berzumba akan menggalakkan tubuh badan anda bergerak aktif. Saat itu anda sendiri akan terasa degupan jantung anda kencang. Ini akan tingkatkan kecergasan kardiovaskular dan sistem peredaran pembuluh darah anda.

TINGKATKAN ‘INTENSITY’ SENAMAN
Kelas Zumba yang anda hadiri mampu tingkatkan kadar ‘intensity’ senaman anda. Semakin banyak sesi yang anda ‘joint’, semakin bertambah kecergasan anda.

Semasa anda berzumba, ‘Human Growth Hormone’ ianya sejenis hormon yang menggalakkan perkembangan otot dan tingkatkan kadar pembakaran lemak dalan tubuh badan.

Jika di amalkan dengan konsisten dan kekalkan kadar ‘HGH’ yang tinggi, ini memudahkan anda untuk membina otot menjadi lebih terbentuk dan menarik.

BAIK PULIH KESIHATAN MENTAL
Kebaikan Zumba bukan hanya untuk fizikal sahaja malah untuk kesihatan metal juga. Dengan berzumba, anda boleh keluar dari zon tekanan atau ‘stress’ sekaligus menimbulkan mood kegembiraan yang berkekalan sehingga ke penghujung sesi berzumba.

Kualiti hubungan dan interaksi anda bersama rakan baru akan lebih baik. Hindari diri anda dari sifat pemalu.

KOORDINASI TUBUH BADAN LEBIH BAIK
Berzumba membantu anda membina koordinasi tubuh badan yang sempurna berbanding dengan senaman yang lain. Anda perlu bersedia dengan gerak tari yang pantas di iringi muzik yang rancak dalam satu sesi.

Koordinasi tubuh badan yang baik sangat penting untuk menggelakkan kecederaan seperti terseliuh atau sebagainya.

LEBIH BERTENAGA DAN MENYERONOKKAN
Zumba lebih menyeronokkan berbanding dengan senaman yang lain. Meriah dengan rentak muzik yang rancak, moden dan bertenaga. Jika hobi anda mendengar muzik, anda berpeluang menyanyi bersama seolah olah berada di majlis tari menari.

SESUAI UNTUK SEMUA USIA
Senaman Zumba ini lebih terbuka pada semua peringkat usia. Gabungan elemen muzik dan pergerakan bertenaga. Malah kini program Zumba sudah mula diperkenalkan di peringkat kanak kanak yang di kenali sebagai ‘Zumbatonic’ untuk membentuk minda kanak kanak lebih cergas, lebih aktif dan bijak manafaatkan masa lapang.

MUDAH BERSOSIAL
Kebiasaan kumpulan Zumba ini terdiri dari rakan rakan lama dan baru yang punya minat yang sama. Saat inilah peluang anda untuk meluaskan rangkaian kenalan anda agar tidak jemu dengan rakan yang sama dan sentiasa teruja untuk ke kelas Zumba.

Samaada anda antara yang baru mahu berjinak jinak dengan senaman Zumba ini atau sudah menjadi ahli tetap di mana mana kelas Zumba, kami tetap mahu anda suai kenal Losyen Mustajab Super Hot yang sudah sinonim dengan mereka yang kerap terlibat dengan aktiviti bersenam dan bersukan. Apa kaitan Losyen Mustajab Merah ini dengan anda??

Sebelum anda mulakan sesi ‘warm up’ (panaskan badan), mulakan dahulu dengan sapukan Losyen Mustajab Merah ini pada lapisan kulit Perut, Tengkuk, Lengan Tangan, Pinggang, Pinggul, Peha, Betis sehingga ke Tapak Kaki untuk melindungi anggota tubuh badan anda dari Kekejangan Otot, Sakit Sendi dan Lenguh lenguh Badan.

Kami tidak mahu anda terduduk kesakitan atau ketidakselesaan saat akhir kelas Zumba sehingga putus asa untuk terus berzumba.

Losyen Mustajab ini akan mula bertindakbalas bila anggota tubuh badan anda semakin rancak bergerak. Ramuan Pati Halia Tulin bersama Capsicum di adun sekali pada Losyen Merah ini untuk memberi impak pembakaran yang lebih efektif pada Lemak yang sudah berlapis dalam tubuh badan anda sehingga terbitnya peluh jantan. Penat yang berbaloi.

Tiada ruginya berbelanja untuk diri sendiri, modal di kelas Zumba bersama produk Losyen Mustajab Super Hot tidak akan pernah sia sia, anda pasti berjaya mencapai matlamat untuk memiliki tubuh badan yang lebih menawan, langsing dan ‘fit’.

Gabungan gerak tari dan muzik yang rancak dengan suasana yang lebih santai di kelilingi teman teman yang ‘gila’ menari, membuatkan anda lebih seronok, tidak bosan dan lebih bersemangat berbanding bersenam sendirian di rumah.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply