Waktu Makan Yang Tepat

Waktu Makan
Waktu Makan

Apabila tidak sanggup melihat diri sendiri dengan fizikal yang gempal, anda seharusnya nekad dan berjanji untuk lagi gigih mengecilkan saiz yang semakin membesar.

Janganlah janji di capati, tidak ada sesiapa yang mampu mengubah diri anda melainkan diri anda sendiri, hati kena kental babe!

Sebelum plan kurus anda bermula, pastikan anda sudah hadam susunan ‘diet’ yang terbaik. Bukan boleh main hentam sahajakan?

Anda perlu bijak memilih dengan tepat agar tidak gagal sehingga rasa ‘down’ dan akhirnya redha dengan potongan gempal.

Perlu pastikan kumpulan makanan dan memproses makanan yang sihat di susuli dengan aktiviti harian sihat, antara yang menyumbang pada proses mengurangkan gempal badan anda.

Jangan pula anda terkejut, ada satu perkara lagi yang anda mungkin kurang arif. Adakah anda tahu waktu atau jam makan seharian yang betul?

Perkara ini masih perlu diambil kira supaya terkesan pada berat badan anda. Ada kajian yang menyatakan bahawa mereka yang mengatur masa makan yang tepat lebih cenderung mengawal berat badannya dan rendah risiko obesiti.

Bila anda makan pada waktu yang sama, ini sudah mampu mendidik bila sepatutnya tubuh badan anda mendapatkan makanan. Ini akan meningkatkan metabolisme dan kekalkan berat badan ideal anda.

ANTARA 7 – 8.30 PAGI MULAKAN SARAPAN PAGI SEBELUM JAM 9 PAGI
Setelah hampir 7 ke 8 jam anda lena, haruslah anda mengisi perut anda dengan segera sehingga mendapatkan kembali tenaga untuk menjalani aktiviti harian anda.

Jika anda tahu, tahap glukosa dalam darah akan menurun sekurang kurangnya 1 hingga 2 jam selepas anda bangun tidur.

Sarapan pagi sebelum jam 9 pagi adalah masa yang sangat sesuai untuk memberi otak dan tubuh badan anda makanan.

MAKAN MAKANAN RINGAN (‘SNEK’) 4 JAM SELEPAS SARAPAN PAGI
Kebiasaannya, tubuh badan anda perlu di isi makanan setiap 4 hingga 5 jam. Tidak mustahillah anda akan terasa kelaparan atau perut mula berkeriuk selepas 4 jam anda bersarapan.

Saat ini anda boleh nikmati ‘snek’ yang sihat untuk lapik perut sebelum waktu makan yang seterusnya.

ANTARA 12 TENGAHARI – 2 PETANG MASA MAKAN TENGAHARI
Pada anda yang bekerja atau belajar, waktu makan tengahari apabila tiba waktu rehat yang telah di tetapkan. Sebaiknya makan sekitar jam 12 tengahari.

Ingat, sebelum itu anda sudah lapik perut dengan ‘snek’ dan sudah tentu akan menghalang anda dari makan secara berlebihan. Makan terlalu banyak pada siang hari akan membuat anda mudah mengantuk.

ANTARA 4.30 PETANG – 5.30 PETANG BERSAMA MAKANAN RINGAN ‘(SNEK)’
Tiada bezanya dengan waktu makanan ringan ‘(snek)’ selepas sarapan pagi. Kira kira 4 jam selepas makan tengahari, lebih kurang jam 3 – 4 petang perut anda perlukan ‘snek’ untuk hilangkan getaran lapar.

‘Snek’ ini juga membantu supaya anda tidak terlajak banyak makan pada waktu makan malam. Sekali lagi, perlu ‘snek’ yang sihat sihat sahaja.

ANTARA 6.30 PETANG – 7.30 MALAM MAKAN MALAM
Waktu makan malam yang sangat baik jika anda boleh ‘follow’ adalah sebelum jam 8 malam. Ini untuk memberi masa pada proses pencernaan makanan dengan sempurna sebelum waktu tidur.

Sekiranya anda masih mengunyah makanan berat pada hampir saat tidur, bila masa tubuh badan anda mahu bakar kalori dan lemak sedangkan sibuk mencerna makanan.

Perut yang sarat dengan makanan berada pada kondisi tidak sihat untuk kesihatan. Buang tabiat makan makanan berat selepas jam 8 malam.

Anda hanya perlukan makanan ringan (‘snek’) yang kurang kalori, lemak dan gula sekiranya tiba tiba terasa lapar.

Bila anda sudah bijak mengabungkan tabiat makan dan aktiviti fizikal yang sihat, terbaru mencuba pratikkan jadual waktu makan yang tepat, dalam masa yang sama padatkan misi kurangkan gempal anda dengan Losyen Mustajab Extra Hot sebagai tambahan yang tidak mustahil ‘power’nya.

Sifat panas Losyen Mustajab Oren yang kami gandakan ramuan Pati Halia Tulin ini masih anda perlukan untuk kecutkan Lemak lemak yang tersorok dalam tubuh badan anda.

Sebelum anda bersarapan pagi, anda pasti akan bersiap, berhias untuk ke pejabat atau kuliah. Saat inilah anda perlu tepekkan Losyen Mustajab kami pada anggota anda yang mudah tersembol lemak.

Bahagian yang paling menjadi feberet si lemak adalah di Perut, Lengan Tangan, Pinggang, Peha dan Betis. Sapu perlahan lahan dengan penuh manja pada bahagian yang mahu anda kecutkan setiap hari selepas waktu mandi dan sekali lagi pada waktu malam sebelum anda lena.

Bukan sekadar gumpalan lemak, kesan Selulit yang menjalar di lapisan kulit anda juga boleh di bantu dengan sapuan Losyen Mustajab Oren ini.

Awas, jangan sekali kali tinggalkan mana mana hidangan utama seperti sarapan pagi, makan tengah hari atau makan malam. Bahaya! Ini hanya akan tingkatkan kebarangkali anda akan makan secara berlebihan pada waktu makan yang berikutnya.

Waktu anda makan sama pentingnya dengan makanan yang anda makan. Beringat dan berikan tumpuan sepenuhnya agar hajat besar anda untuk susutkan berat badan anda tercapai.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply