Tidur Pun Boleh Kurus!

kurus
kurus

TIDUR adalah proses tubuh badan manusia beristirehat setelah berpenat lelah dengan aktiviti harian sehingga kehilangan banyak tenaga.

Seorang manusia normal, perlukan durasi tidur yang cukup antara 7 sehingga 8 jam setiap malam. Pada anda yang waktu tidurnya kurang dari 7 jam, anda berisiko di serang penyakit. Maka Tidur sangat penting untuk kondisi kesihatan gred A.

Selain dari aspek kesihatan, Tidur juga terkesan pada berat badan anda. Siapa sangka Tidur yang tidak berkualiti berpontensi melongjakkan kilo berat badan. Oh tidak!!

“Menurut kajian ahli fizik, diet dan senaman yang bersungguh sungguh hanya sia sia jika kualiti Tidur mereka berada pada tahap tidak memberangsangkan”

Kurang Tidur ada kaitan dengan hormon Ghrelin dan Leptin. Ghrelin merupakan hormon yang berfungsi tingkatkan selera makan seseorang sedangkan leptin adalah hormon yang bertugas mewarwarkan bahawa anda kekenyang.

Ketika waktu Tidur, kadar hormon Ghrelin di dalam tubuh akan meningkat dan kadar Leptin akan menurun. Makanya, semakin lewat anda Tidur, semakin buruk perilaku makan anda, ini tentu akan mengagalkan diet anda.

Pada anda yang masih memasang niat mahu kurus, kongsikan tip tip ini sebelum waktu tidur anda agar niat anda termakbul.

MAKAN MALAM AWAL
Ini untuk memastikan sistem pencernaan dapat menyokong sistem penghadaman dan dalam masa yang sama, kadar metabolisme mampu berfungsi dengan baik. Elakkan dari lemak tepu semakin bertambah.

MINUM MINUMAN BERUNSUR PROTEIN
Protein menggalakkan otot di rawat sepanjang malam. Lebih banyak otot terbina, akan lebih banyak kalori di musnahkan.

SENAMAN RINGAN SELEPAS MAKAN
Riadah yang paling mudah, cuba berjalan pada kelajuan perlahan setiap kali siap anda makan. Sekurang kurangnya akan bantu fungsi penghadaman lebih lancar dan memastikan metabolisme kekal tinggi walaupun ketika itu anda sedang Tidur lena.

KURANGKAN KETAGIH MAKANAN RINGAN
Anda yang kurang Tidur, gemar pada makanan ringan atau ‘snek’ dan penyebab otak memutuskan keputusan yang tidak baik. Ini akan menumpulkan aktiviti bahagian hadapan otak (bahagian kawalan pembuat keputusan). Keadaan ini akan lebih menggalakkan anda pada makanan ringan atau ‘snek’.

ANGKAT BERAT
Anda yang mengamalkan latihan angkat berat atau mengangkat benda berat, lebih banyak lemak terbakar sepanjang hari dan malam. Fizikal menggunakan kekuatan membantu tingkatkan metabolisme dan terbakarnya banyak kalori semasa tubuh badan dalam keadaan rehat.

DISPLIN DIRI
Kekal ikut pada jadual waktu Tidur dan bangun yang sama setiap hari termasuk pada hujung minggu atau hari cuti. Tabiat Tidur dan bangun awal ini juga amat di galakkan dalam Islam.

PENGAMBILAN BANYAK KALORI
Jika anda seorang yang sukar menahan diri dari tidak makan, ini boleh menyebabkan banyak kalori yang di ambil. Satu kajian, orang yang Tidur kurang dari 80 minit akan mengambil lebih 549 kalori setiap hari. Jika 7 hari? Tanpa di sedari, anda sudah terlebih pengambilan kalori untuk tubuh badan anda.

BILIK TIDUR GELAP SEPENUHNYA
Jadikan bilik Tidur hanya untuk anda tidur dan berehat. Bukan ruang untuk anda berfikir tentang kerja, masalah atau hal hal lain. Pastikan langsir bilik anda sejenis yang dapat menghalang cahaya dari tembus ke dalam bilik.

Ruangan 99% gelap tanpa cahaya akan menghasilkan hormon melatonin (hormon tidur asli) pada tubuh badan anda yang akan memudahkan anda Tidur dan bantu hasilkan pembakaran kalori lemak coklat.

TIDUR UNTUK 7 ATAU 8 JAM
Cuba usaha untuk dapatkan Tidur yang lebih berkualiti dan mencukupi. Selesaikan tugasan anda seawal mungkin, sebaiknya elakkan dari berjaga sehingga larut malam. Tidur malam antara 7 hingga 8 jam adalah penyumbang pada kesegaran tubuh badan.

Apabila kurang Tidur, metabolisme badan akan terganggu dan mulai melambat pada siang hari. Ini sudah tentu memaksa anda makan pada sukatan berlebihan makanya secara automotik berat badan anda akan meningkat. Oleh itu nasihatkan diri anda agar ubah tabiat tidur anda demi kebaikan diri sendiri.

Sebelum anda melabuhkan tubuh badan ke tilam empuk, sapu dulu Losyen Mustajab Extra Hot. Tidak di nafikan Losyen Mustajab Oren ini masih di perlukan semasa Tidur anda.

Kepanasan Losyen Mustajab yang kami gandakan ramuan Pati Halia Tulin ini akan bertindakbalas melarutkan Lemak lemak yang biasanya membengkak pada bahagian Lengan Tangan, Perut, Pinggul, Peha dan Betis anda.

Sapuan Losyen Mustajab ini juga membantu Tidur anda lebih nyenyak dan terkesan pada bahagian perut apabila proses pencernaan semakin lancar terutama sekitar waktu pagi. Losyen Mustajab yang mudah mesra pada kulit, tiada kesan berminyak dan boleh di bawa solat.

Mahu mengubah potongan tubuh badan anda, maka latihlah diri untuk Tidur awal. Tidur yang padu tidak hanya mengubah berat badan anda malah mampu mencorak aktiviti harian dan diri anda berasa lebih segar, bertenaga dan bersemangat sepanjang hari.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply