Tanda Sakit Ini Beri ‘Hint’ Anda Wajib Kurus

Ada segelintir yang tidak ambil kisah dengan fizikal badan mereka, biaq pi la nak gemuk ke, besar ke semuanya tidak penting tetapi hakikatnya masih ramai terutama golongan wanita yang obses dengan fizikal badan yang Kurus.

Seringkali Kurus dikaitkan dengan cantik, menarik dan tertarik sedangkan yang berbadan besar dilihat kurang menarik sehingga sanggup melabur ribuan ringgit untuk rawatan sedut lemak atau melayan lambakan pelbagai produk dan pil Kurus.

Kurus bukan hanya menjurus pada penampilahn yang cantik semata mata tetapi ada kaitan juga dengan penampilan yang sihat.

Apabila fizikal badan anda gemuk atau besar anda lebih berisiko pada pelbagai penyakit malah tidak mudah untuk anda bergerak.

Sebelum anda berdepan dengan pelbagai penyakit, sebahagian anggota badan anda akan terlebih dahulu timbul tanda tanda kesakitan kerana terpaksa menampung berat badan yang berlebihan.

Kami kongsikan di sini tanda tanda sakit yang wajib anda tahu.

SAKIT LUTUT
Osteoarthritis (OA) Lutut adalah masalah keradangan pada bahagian sendi lutut yang berpunca dari proses penipisan lapisan tulang rawan (cartilage).

Ianya berlaku secara beransur ansur dan ini mengakibatkan keradangan yang juga dipanggil sebagai proses ‘wear and tear’.

Keadaan ini akan memberi tekanan pada sendi lutut jika semakin meningkat berat badan anda.

SAKIT SENDI
Kebanyakkan pesakit sendi tidak mempunyai kerosakan terhadap sendi mereka.

Kesakitan ini mungkin berpunca dari lapisan tisu luaran, otot ligamen, sendi atau pangkal sarat.

Bahagian tulang biasanya bukan penyebab kesakitan.

Kesakitan ringan mungkin disebabkan terseliuh atau ligamen atau otot yang terkoyak sedikit.

Keadaan ini biasanya berpunca dari aktiviti berat antaranya angkat berat, postur badan yang tidak betul, kecederaan atau tersilap pergerakan.

Selain dari ini, berat badan berlebihan juga boleh jadi penyebabnya.

SAKIT TAPAK KAKI
Terlampau aktif bersukan dan gemar berkasut tumit tinggi bukan hanya punca pada sakitnya tapak kaki tetapi berat badan berlebihan atau masalah obesiti yang sedang anda alami juga merupakan punca kesakitan tapak kaki ini.

SAKIT TUMIT
Sakit tumit ini kerap dihadapi oleh anda yang berusia khususnya 40an ke atas.

Masalah ini biasanya ada kaitan dengan berat badan yang berlebihan.

Ada pelbagai faktor lain akibat kepada sakit tumit ini namun punca paling utama adalah plantar fasciitis yang mana keadaan berlakunya keradangan pada tisu serat di bawah tapak kaki.

PAHA BERGESEL
Paha bergesel ini bukan hanya rasa tidak selesa akibat kulit yang melecet dan pastinya akan terasa sakit terutama ketika anda berjalan.

SAKIT HATI
Sakit ini paling kelakar. Sakit hati apabila melihat tengok teman teman lain lebih kurus dan memiliki fizikal badan yang cantik.

Sakit yang tiada penawarnya melainkan anda sendiri perlu berubah dan berusaha untuk dapatkan berat badan ideal.

Kedengaran ‘lawak’ tetapi sakit hati ini sudah cukup memberi petanda yang anda perlu bertindak untuk menurunkan berat badan sekaligus membakar Lemak yang sudah selesa dalam badan anda cuma anda yang rasa tidak selesa bila mana pergerakan terhad dan lebih sukar lagi apabila berjalan mudah semput, belum lagi berlari atau menaiki anak tangga.

Belum lagi masuk bab penyakit, lebih berisiko jika berat badan berlebihan atau obesiti.

Selain dari displin dengan menu pemakanan sihat dan jadual senaman, anda boleh gabungkan kedua dua kaedah ini dengan penggunaan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT yang di formula khas untuk Pelangsingan Badan.

Sifat Losyen Mustajab ini lebih Panas dengan ramuan Pati Halianya kami lebihkan untuk pembakaran Lemak yang lebih efektif.

Penggunaan produk ini tidak salah kerana ianya juga turut membantu proses Pembakar Lemak dalam badan cuma pastikan produk tersebut selamat digunakan, mendapat kelulusan KKM, Halal dan lain lain yang berkaitan.

Anda boleh Sapu Sapu Mustajab Oren ini pada bahagian badan yang mudah berkumpul Lemak antaranya Dagu, Lengan Tangan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Masalah Selulit yang kelihatan mengerutu pada Pinggul dan Belakang Paha anda akan turut berkurang apabila di Sapu Sapu Mustajab Oren ini.

Kaedah penggunaan yang sangat ringkas, picit pada tapak tangan kemudian mulakan sapu pada lapisan kulit anda secara membulat, perlahan lahan tanpa perlu urutan yang kuat.

Pemakaian Bengkung, Korset atau Plastik ‘Wrap’ malah semasa rawatan Mandi Wap di Spa atau di rumah adalah di galakkan Sapu Sapu Mustajab Oren ini dulu untuk kesan yang lebih cepat.

Penggunaan yang konsisten di syorkan untuk kesan yang memuaskan.

Dalam usaha anda untuk kurangkan Lemak dalam badan, anggota badan yang sakit akibat dari berat badan anda antaranya di Lutut, Tumit, Tapak Kaki, Sendi atau Otot badan yang lain tidak harus diabaikan jika Losyen Mustajab Oren ini mampu membantu legakan sakit anda.

Berbaloi dengan pelbagai kegunaan, harganya yang mampu milik, mudah dibawa dan disimpan dalam tas tangan anda.

Sesuai untuk golongan lelaki, tidak terhad pada wanita sahaja.

Abam pun berhak untuk kurus tanpa Lemak Jahat dalam badan. Berat badan yang ideal bukan hanya mencantikan fizikal badan anda malah membebaskan anda dari pelbagai penyakit.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply