Susutkan Kesakitan Gout..

gout
gout

Ada segelintir yang mengaitkan serangan Gout atau sakit sendi berpunca dari menikmati hidangan mewah protein dan makanan laut yang tinggi kandungan asid urik.

Faktor genetik atau keturunan juga ada berkemungkinan, individu yang mengandungi kandungan asid tinggi dalam badan dan mengalami masalah metabolisma, juga berisiko tinggi mudah di serang Gout.

Gout adalah sejenis masalah bengkak sendi dan tisu yang disebabkan dari himpunan garam asid urik yang berlebihan dalam badan membentuk kristal seperti jarum di bahagian sendi.

Apabila Gout menyerang, pengidap akan merasa sakit bukan kepalang sehingga bergesel dengan selimut pun terasa siksa lalu hilang upaya untuk bergerak. Kesakitan ini pasti akan menjejaskan rutin harian pesakit.

Gejala Gout
Kesakitan yang melampau pada Sendi terutama ada Sendi Ibu Jari Kaki, Lutut dan Buku Lali, Panas pada Sendi, Merah pada bahagian yang sakit.

Gout masih ada peluang untuk dirawat dan anda kembali pada kehidupan lebih tenang tanpa gangguan kesakitan. Cuba amalkan panduan yang dikongsikan ini untuk elakkan dari kesakitan Gout berulang.

KEKAL HIDRASI
Penting untuk kekal hidrasi, perlu minuman air secukupnya. Antara cara terbaik untuk bersihkan dan buang toksin dalam badan.

Kadar pengambilan air bagi individu normal adalah 8 gelas sehari manakala untuk pengidap Gout sekurang kurangnya 10 ke 16 gelas saat diserang Gout supaya lebih memudahkan proses melarut, menyingkir dan mengurangkan kadar asid urik dan hablur garam yang terkumpul dalam badan.

ELAKKAN MINUMAN KERAS
Minuman beralkohol sangat memberi kesan bahaya pada pengidap Gout. Ketika proses pergerakan jisim di dalam badan, alkohol dicerna menjadi asid urik.

Walaupun sudah terungkai kepada molekul kecil, kadar penyerapan alkohol ke dalam buah pinggang seterusnya ke dalam sistem kumbahan menerusi urin adalah rendah.

MAKAN SECARA SIHAT
Bukan sekadar minum air sahaja penting untuk pengidap Gout malah memilih makanan yang tepat juga perlu. Ada diet khas khusus untuk kurangkan beberapa jenis makanan yang mengandungi purin kerana bahan itu bila dipecahkan oleh badan sekaligus akan meningkatkan tahap asid urik.

Sebaiknya kurangkan pengambilan daging merah, jauhi minuman alkohol dan amalkan makanan yang banyak tenusu, rendah lemak, buah buahan dan sayur sayuran.

Apabila Gout menyerang, doktor akan syorkan diet Gout lengkap yang diperlukan untuk elakkan kesakitan semakin meningkat.

UBAT UBATAN
Doktor yang bertauliah atau sah sahaja yang boleh menentukan tahap serta jenis Gout yang sedang anda hidapi termasuklah ubatan yang diperlu diambil.

Anda hanya perlu konsisten dengan jadual pengambilan ubat tersebut. Ingat ya! Jangan berhenti dari pengambilan ubat yang telah di syorkan oleh pihak hospital tanpa nasihat dari doktor.

Jika ubatan dari farmasi, pastikan ianya dari ahli farmasi yang bertauliah bukan dari kakitangan jualan yang biasa.

SARUNG KASUT YANG SELESA
Kaki dan jari kaki antara anggota yang paling sering di serang Gout, pakar menasihatkan agar menyarung kasut yang lebih selesa, tidak terlalu ketat agar aliran darah mengalir lancar atau menyakitkan sendi.

Apabila aliran darah mengalir normal, risiko asid urik tersumbat di sendi kaki dapat dikurangkan. Kasut yang ketat sudah tidak sesuai dengan pengidap Gout kerana ianya akan menambahkan lagi kesakitan.

KEKALKAN BERAT BADAN
Pengidap Gout perlu kekalkan berat badan agar jumlah asid urik tidak bertambah. Tetapi tidaklah semudah yang difikirkan melainkan anda ikut semua panduan dan nasihat yang tersenarai dalam pemakanan sihat dengan betul maka berat badan akan kekal idea secara semulajadi.

Cukup sekadar amalkan senaman sederhana yang mana baik untuk semua individu.

REHAT
Rehatkan sendi yang sedang sakit ketika serangan berlaku. Ini boleh bantu kurangkan risiko serta komplikasi termasuk kerosakan teruk pada bahagian sendi.

Pilihlah untuk tidur kerana ianya pemulihan yang terbaik untuk badan anda.

HALIA
Halia sudah digunakan sejak bertahun yang lalu untuk masalah sendi. Komponen Gingerole dan Zingiberene berkesan mengurangkan kesakitan dan keradangan sendi.

Tambahkan halia dalam masakan atau minuman teh tanpa gula selain dari ubatan berasaskan halia dalam bentuk akar asli, serbuk juga kapsul.

Selain dari ubatan, anda boleh tambahkan usaha dengan LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA yang juga berasaskan ramuan utama Pati Halia Tulin yang umumnya sudah tahu akan keberkesanan halia.

Ringkas dan mudah tanpa perlukan bantuan, anda boleh sapukan sendiri Losyen Mustajab Kuning ini pada bahagian bahagian sendi yang kerap di serang kesakitan.

Sekiranya tiba tiba rasa sakit pada bahagian Tengkuk, Lengan Tangan, Pinggang, Belakang Badan, Punggung, Peha sehingga ke Tapak Kaki atau lenguh lenguh pada keseluruhan Badan, jangan mengeluh, sapukan Losyen Mustajab yang sama untuk kelegaan.

Pada sis yang kemurungan bila tiba sakit Senggugut, sis tidak perlukan yang lain, cukup dengan sapuan Losyen Mustajab Kuning ini pada bahagian Ari Ari dan Perut. Jangan terkejut, lemak pada Perut pun boleh cair.

Gout masih berpeluang untuk dirawat selagi anda tidak putus asa. Tidak kiralah untuk jangkamasa berapa lama, cuba praktik hadkan pengambilan makanan tinggi protein, lebihkan minum air kosong dan rajinkan diri bersenam antara petua yang sangat berguna.

Biasakan sapu Losyen Mustajab Pati Halia dan jadikannya antara rutin wajib awal pagi dan malam hari untuk bantu baik pulih diri anda tanpa gangguan kesakitan.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Fungsi Dan Kegunaan Losyen
Antara kegunaan Losyen Mustajab Pati Halia adalah mengurangkan perut buncit dan membuang angin dalam badan. Sapuan yang kerap di kawasan bermasalah seperti selepas mandi dan sebelum tidur dapat mengurangkan masalah tersebut, selain membantu mengurangkan selulit. Salah satu punca perut buncit adalah disebabkan oleh angin, dan Losyen Mustajab Pati Halia dapat membantu masalah tersebut. Gunakan secara konsisten dan dibantu dengan senaman ringan serta pemakaian bengkung, anda pasti mendapat kesan yang optimum.

Selain itu, Losyen Mustajab Pati Halia juga digunakan untuk mengurangkan sakit-sakit sendi dan otot, lenguh-lenguh pinggang, kesakitan akibat gout serta lemah-lemah badan. Urut perlahan-lahan di tempat yang sakit dan dapatkan rehat secukupnya.

Membantu Masalah Wanita
Masalah senggugut yang sering dihadapi oleh kalangan wanita juga boleh dikurangkan dengan menggunakan Losyen Mustajab Pati Halia. Rasa hangat dapat memberikan kelegaan pada tempat sakit dan perlahan-lahan sakit tersebut akan berkurangan.

Losyen Mustajab Pati Halia keluaran Dunia Herbs terbukti mempunyai banyak kelebihan serta kegunaannya. Ianya mudah dibawa kemana sahaja dan sesuai untuk pelbagai lapisan masyarakat (Tidak sesuai untuk bayi).

Harga : SM RM23.00 / SS RM26.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply