Sihat Dan Awet Muda Dengan Berjalan Kaki

Awet Muda

Awet Muda
Awet Muda

Umum sudah tahu akan seribu satu kelebihan aktiviti senaman secara berkala mampu membantu mencegah dari penyakit obesiti malah menggalakkan proses pergerakan badan.

Menurut kajian terbaru, aktiviti senaman juga turut membantu melewatkan proses penuaan.

Kenyataan ini bisa membuat golongan wanita tersenyum lebar kerana mereka sering medambakan wajah dan kulit Awet Muda.

Teringin dilihat lebih muda dari usia sebenar dengan kaedah yang sihat dan mudah tanpa perlu kos tinggi antaranya Berjalan Kaki.

Dengan Berjalan Kaki, sel sel badan akan mendapat cukup oksigen dan penghasilan kolagen lebih aktif.

Untungnya untuk kulit kerana kelembapannya sering terjaga.

Aktiviti ini juga membantu melancarkan peredaran oksigen dan darah.

Apabila peredaran darah lancar, nutrien untuk kesemua tisu kulit tidak terhalang, menurut seorang peneliti dari sebuah Universiti luar negara.

Kelancaran oksigen dan nutrisi adalah dua syarat penting untuk proses penghasilan kolagen.

Tidak terkejutlah selepas ini secara tiba tiba anda bersemangat untuk bersenam atau Berjalan Kaki.

Apakata anda mulakan dengan ‘Brisk Walking’ atau Berjalan Kaki ditaman rekreasi berhampiran kediaman anda.

Samada anda percaya atau tidak, aktiviti ini membantu buat anda awet muda.

AWET MUDA ITU BONUS
Jika anda dikurniakan dengan badan yang sihat, ini petanda anda mampu beribadah dengan lebih selesa dan sempurna dari segi fizikal dan mental.

MENGHADIRKAN PERASAAN GEMBIRA
Menurut satu kajian, aktiviti bersenam yang dilakukan secara konsisten akan membantu mengurangkan kemurungan, kemarahan atau rasa baran dalam diri anda.

Dengan Berjalan Kaki, hati anda akan gembira kerana aktiviti ini sejenis senaman yang merembeskan hormon endorfin.

Apa itu endorfin? Hormon yang memberikan rasa bahagia pada badan anda.

Apabila sedang bahagia, pasti anda akan tersenyum, ketawa, tenang, tidak mudah marah atau melatah.

Sifat sifat ini sangat penting untuk awet muda.

Pengeluaran endorfin perlu dirangsang dan antara cara termudah adalah dengan bersenam.

MEMBERI KETENANGAN
Bagi individu yang sedang dibelenggu masalah dan berhadapan dengan kesukaran untuk menyelesaikannya, digalakkan anda Berjalan kerana cara ini merupakan pemangkin untuk anda bertenang dan hasilnya membantu berfikir secara lebih kreatif.

PEMBAKARAN KALORI
Semasa anda Berjalan Kaki, apa yang pasti, badan akan membakar kalori malah ukuran pinggang, pinggul, paha & betis akan terbentuk dengan lebih cantik dan menarik.

MENJADI INDIVIDU YANG LEBIH BERDISPLIN
Apabila anda berjaya menjadikan aktiviti ini sebagai rutin harian dengan melakukannya secara istiqamah bermakna anda sudah menjadi seorang individu yang berdisplin dan bermatlamat.

Untuk yang memilih Berjalan Kaki sebagai aktiviti harian wajib anda, kami kongsikan tip Berjalan Kaki yang betul agar anda mencapai impak yang sepatutnya.

• Tegakkan tubuh anda dengan mata yang memandang kehadapan manakala kedudukan bahu, leher dan tulang belakang dalam keadaan rehat dan tenang.

• Pastikan perut ditarik kedalam. Hayun tangan dengan siku yang dibengkokkan sedikit saat melangkah dan seterusnya melangkahlah dengan tenang.

• Menghayun tangan dengan lebih bersemangat, kadar degupan jantung anda akan meningkat, dalam masa yang sama jantung juga akan turut bersenam.

• Untuk menggantikan air dalam badan yang keluar melalui proses perpeluhan, anda dinasihatkan minum air secukupnya ketika dan selepas bersenam.

• Sebelum anda mula bersenam atau Berjalan Kaki, perlu sentiasa diingat akan pemanasan badan terlebih dahulu.

• Waktu paling sesuai untuk melakukan aktiviti Berjalan Kaki ini sebaiknya selepas jam 6 petang tetapi jika diwaktu lain, anda disarankan untuk melakukannya diwaktu pagi sebelum sarapan.

Dalam keghairahan anda mahu dilihat muda, jangan lupa lindungi diri anda dari Kekejangan Otot, Sakit Sendi dan Lenguh Lenguh Badan yang kerap menyerang dipenghujung aktiviti anda.

Untuk elak dari sebarang kesakitan atau kecederaan terutama di bahagian Peha, Betis & Tapak Kaki, anda perlu mulakan dengan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT sebagai langkah berjaga jaga supaya anda tidak putus asa untuk hari hari yang seterusnya.

Tindakbalas Losyen Mustajab Merah ini tidak hanya untuk mencegah dan melegakan kesakitan malah bonus untuk anda apabila disapu pada Perut, Lengan, Pinggang dan Pinggul, ianya memberi kesan Pembakaran Lemak punca pada kegemukan anda.

Aktiviti Berjalan Kaki ini tidak hanya fokus pada awet muda sahaja malah gabungan bersama Losyen Mustajab Merah ini akan berganda hasilnya.

Pastikan anda sapukan sebelum proses pemanasan badan agar kepanasan Losyen Mustajab Merah ini akan bertindakbalas saat anda ligat melangkah sehingga menitis peluh.

Bukankah awet muda itu perlu untuk anda bertenaga dan sihat juga cenderung pada kecantikan badan anda.

Masalah Selulit yang seolah olah tidak mahu hilang dari lapisan kulit anda juga akan dibantu oleh Losyen Mustajab ini agar dikurangkan Selulit degil ini.

Untuk dapatkan wajah dan kulit awet muda, tidak perlu ditepek atau telan pelbagai produk yang belum tentu keberkesanannya malah berisiko pada kesihatan badan anda.

Pujuk diri anda agar konsisten dengan aktiviti Berjalan Kaki yang sedang anda lakukan sehingga tidak mengabaikan Losyen Mustajab Super Hot, agar anda tidak putus asa dengan kesakitan atau kecederaan tetapi terus bersemangat untuk anda kekal awet muda, kekal sihat dan kekal langsing.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply