Saiz Lengan Yang Gemuk

Saiz Lengan

Saiz Lengan
Lengan

Masalah Lemak degil di serata badan sering menghantui kaum wanita.

Lemak tidak hanya tertumpa pada bahagian perut, peha dan pinggul sahaja malah ada yang simpan lemak di sekitar Lengan.

Ada antaranya memiliki berat badan yang ideal tetapi di bahagian Lengan masih kelihatan besar dek penumpuan Lemak.

Masalah kegemukan Lengan ini semahunya cuba di hindari oleh kaum wanita kerana ianya jelas menganggu penampilan dan tidak berpeluang mengayakan pakaian dengan sempurna terutama apabila menyarung pakaian tanpa lengan.

Siapalah anda untuk menentukan ke mana badan sepatutnya menyimpan lemak tetapi anda mampu bantu diri anda untuk kurangkan saiz atau buang lemak di bahagian Lengan.

Kami kongsikan langkah langkahnya,

KAWAL KALORI
Anda harus tahu jumlah pengambilan kalori yang sepatutnya.

Cuba anda kira kuantiti kalori yang anda ambil.

Sebaiknya fokus pada kualiti makanan dan bukan pada kuantiti makanan.

Sebenarnya lebih mudah untuk kurangkan lemak di bahagian Lengan berbanding di bahagian bahagian badan yang lain antaranya di perut dan pinggul.

Yang penting amalkan diet yang sihat.

SUMBER MAKANAN YANG BAIK
Jika berat badan anda berlebihan, pastikan kawal cara pemakanan anda.

Hindari makanan berlemak dan berkalori tinggi.

Cuba amalkan pengambilan makanan yang mengandungi zat protein seperti ikan, daging yang tidak berminyak di sertakan dengan karbohidrat terdiri dari sayuran dan buah buahan dalam menu diet anda.

HIDRASI
Untuk pengetahuan anda, 70% bahagian Lengan adalah terdiri dari air cuma selebihnya adalah otot.

Anda juga harus kawal kadar pengambilan air dan hidrasi badan anda.

Cuba amalkan minum 8 hingga 12 gelas air sehari kerana dengan meminum air secukupnya, toksin dapat di keluarkan daripada badan anda.

BERSENAM
Jika perlu, paksa Lengan anda untuk bersenam.

Ada pelbagai jenis senaman Lengan yang boleh anda lakukan cuma anda perlu pastikan senaman yang bersesuaian dengan jantina anda.

Anda juga di galakkan menggunakan otot otot Lengan atas bahagian belakang (tricep) ketika melakukan sebarang aktiviti.

Jika anda jarang melatih otot otot tersebut, lama ke lamaan otot Lengan menjadi lemah dan akan mengakibatkan lemak banyak di sekitarnya.

LAKUKAN REGANGAN
Jangan malas untuk gerakkan Lengan walaupun seharian anda berada di pejabat.

Masih boleh paksa diri anda lakukan regangan Lengan yang mana membantu hapuskan lemak pada bahagian tersebut sekaligus turut membantu melancarkan aliran darah ke seluruhan badan.

LOMPAT BINTANG (‘JUMPING JACK’)
Kaedah senaman lompat bintang ini kelihatan mudah tetapi ianya sangat efektif untuk di lakukan malah menurut pakar, kaedah senaman lompatan ini mampu membantu buang lemak di Lengan.

Dalam masa yang sama turut membantu menguatkan otot otot badan anda.

LOMPAT TALI DAN TEKAN TUBI
Kedua dua senaman atau pergerakan ini sememangnya amat memerlukan pergerakan tangan.

Tekanan yang di berikan pada bahagian Lengan, tangan dan bahu secara tidak langsung turut membantu merangsang proses pembakaran lemak.

MENARI
Hanya untuk 30 minit sehari, aktiviti menari ini sebenarnya boleh bantu anda hapuskan lemak di Lengan.

Tanpa anda sedari aktiviti ini juga mengalakkan pergerakkan Lengan malah ianya tidak menyakitkan atau menyeksakan kerana anda sedang berseronok ketika melakukannya.

Persoalan anda tentang kegemukan pada Lengan kini sudah terjawab.

Anda mungkin sudah jelas langkah langkah yang terbaik untuk di manafaatkan dalam usaha anda menghapuskan lemak pada Lengan.

Anda boleh praktikkan bersama LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT dengan lebih ramuan Pati Halia untuk lebih panas agar usaha anda di percepatkan lagi.

Kegunaan Losyen Mustajab Oren ini tidak tertumpu di sekitar Lengan sahaja malah anda boleh luaskan penggunaannya ke bahagian lain yang telah di kesan berlemak seperti di Perut, Pinggang, Pinggul, Peha dan Betis malah di galakkan sapu sebelum anda mula dengan sebarang kaedah bersenam, regangan, melompat, tekan tubi atau menari agar kepanasan Losyen Mustajab Oren ini bisa bertindak mencairkan lemak dengan lebih efektif.

Dalam masa yang sama, Losyen Mustajab ini juga membantu merawat lapisan kulit yang hodoh akibat timbulnya Selulit.

Cara penggunaan Losyen Mustajab ini amat mudah dengan hanya menyapu perlahan secara membulat pada lapisan kulit anda setiap pagi selepas mandi dan sapu sekali lagi pada waktu malam sebelum anda lena.

Ternyata selesa apabila di sapu kerana ianya mudah meresap tanpa meninggalkan kesan melekit, berminyak atau bauan yang kurang menyenangkan.

Tidak perlu berlengah lagi, manafaatkan segera ke semua langkah yang kami kongsikan di sertakan dengan Losyen Mustajab Extra Hot untuk buang jauh lemak berlebihan di sekitar Lengan dan di bahagian badan yang lain.

Displinkan diri anda agar rajin dan konsisten bersama Losyen Mustajab Extra Hot yang di percayai membantu hapuskan lemak lebihan selain dari kaedah bersenam dan mengawal nafsu anda dari makanan tinggi kalori.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply