Punca Lemak Bertimbun Di Peha

Lemak Bertimbun

Lemak Bertimbun
Lemak Bertimbun

Apa penyebab Paha anda besar? Ini bermakna lemak telah tertumpu pada bahagian Paha anda.

Keadaan ini bukan sesuatu yang menjadi kebanggaan para wanita.

Anda yang sejenis obses dengan kecantikan, saiz Paha yang besar pasti akan mengganggu penampilan diri.

Bila terpandang dari bahagian pinggang ke atas, tubuh badan anda sudah nampak sempurna dengan langsing dan rampingnya tetapi bila di lihat dari bahagian pinggang ke bawah, nampak tidak seimbang apabila Paha anda bersaiz besar.

Lemak berlebihan tidak hanya tertumpu pada bahagian perut, lengan atau pinggang sahaja malah mampu bersarang di bahagian Paha.

Lemak pada bahagian Paha antara bahagian tubuh badan yang lemaknya sukar untuk di hilangkan.

Makanya anda harus berjaga jaga agar lemak di bahagian Paha tidak terus menebal.

Selain dari usaha untuk membuang lemak di Paha, anda juga harus kenal pasti punca tanpa anda sedari terkumpulnya lemak di Paha anda.

BENTUK BADAN
Bentuk badan amat mempengaruhi ukuran saiz Paha termasuk tubuh badan wanita.

Anda yang memiliki bentuk badan jenis ‘pear’ pastinya akan mempunyai ukuran Paha dan punggung yang lebih besar saiznya dan lebar berbanding saiz normal.

Oleh itu anda harus berusaha lebih lagi untuk membentuk Paha yang kecil atau ramping.

PENGARUH HORMON
Para wanita juga lelaki mempunyai ‘deposit’ lemak yang dipengaruhi oleh hormon.

Hormon estrogen yang ada pada para wanita akan menyebabkan lemak lebih banyak di salurkan ke bahagian Paha dan punggung manakala hormon testosteron pada para lelaki pula akan menyebabkan lemak lebih banyak bersarang di bahagian perut.

Inilah punca mengapa para lelaki mudah buncit di bahagian perut berbanding para wanita yang lebih besar di sekitar Paha.

Namun anda tidak perlu risau kerana lebih mudah mengurangkan lemak di bahagian Paha berbanding di bahagian perut.

GENETIK
Faktor keturunan juga antara penyebab pada bahagian Paha besar.

Anda yang punya ibu bapa yang mempunyai bentuk badan gemuk atau besar, ada kemungkinan besar anda mewarisi bentuk badan yang sama tetapi anda masih berpeluang untuk kecilkan bahagian Paha ini dengan menjalani rutin senaman.

TERLALU BANYAK DUDUK
Tubuh badan yang tidak banyak bergerak boleh menyebabkan Paha anda semakin berisi.

Bukan itu sahaja malah terlalu banyak menghabiskan masa dengan hanya duduk juga boleh memberi kesan yang tidak cantik pada bahagian Paha anda.

Ini di sebabkan apabila anda berada pada posisi duduk, bahagian Paha akan semakin mengembang.

Di tambah dengan situasi anda yang kurang bergerak akan membuatkan semakin banyak lemak terkumpul sehingga Paha anda kelihatan mengelebeh atau tidak pejal.

JARANG BERSENAM
Umumnya sudah tahu apabila anda jarang atau tidak gemar melakukan aktiviti bersenam atau bersukan sehingga menyebabkan kalori dalam tubuh badan anda tidak terbakar maka akan terjadinya penumpukan lemak terutama di bahagian Paha.

KESILAPAN MEMILIH JENIS SELUAR
Konsepnya sama seperti anda memakai korset, lebih ketat dan lebih padat.

Tiada bezanya dengan Paha dan seluar anda.

Jika anda memilih seluar yang jenis memeri atau ‘strectable’ antaranya palazo, sudah tentu bahagian Paha anda mempunyai peluang untuk terus mengembang dan berubah bentuk tanpa di sedari.

Jadi tidak hairanlah kenapa Paha anda semakin besar dan melebar.

Setelah anda kenal pasti faktor yang menyumbang pada Paha anda bersaiz besar, anda tidak harus berdiam diri agar Paha anda tidak semakin besar atau melebar.

Anda perlu bertindak membakar lemak di sekitar Paha dengan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT.

Di formulakan khas dengan ramuan agen pelangsingan badan.

Sifat Losyen Mustajab Oren ini lebih Panas dengan lebih ramuan Pati Halia bagi membantu membakar lemak dengan lebih efisyen.

Penggunaan yang kami syorkan amat mudah dengan hanya sapu Losyen Mustajab Oren ini pada bahagian Paha anda malah anda boleh manafaatkan juga pada bahagian tubuh badan yang lain antaranya di Lengan, Pinggang, Perut, Pinggul dan Betis yang juga mudah berkumpulnya lemak.

Untuk lebih efektif, kami cadangkan penggunaan Losyen Mustajab ini bersama pemakaian Bengkung, Korset atau ‘Plastik Rapping’.

Kepanasan Losyen Mustajab Oren ini membantu mengempiskan Perut serta mengecilkan bahagian Lengan, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis yang Gemuk Lemak.

Pada anda yang telah lama murung dengan masalah Selulit kini sudah sampai masanya untuk anda rawat Selulit ini.

Selulit adalah kumpulan lemak yang mudah timbul pada bahagian Paha, Pinggul atau di Perut. Meskipun terlindung dek pakaian anda, ianya tidak wajar di biarkan kekal pada lapisan kulit anda.

Ikhtiarlah untuk kurangkan Selulit ini dengan Losyen Mustajab Oren ini.

Apa pun produk yang kita amalkan, penggunaan yang konsisten di perlukan untuk hasil yang memuaskan, begitu jugalah dengan Losyen Mustajab Extra Hot ini, jadikan amalan penggunaan Losyen Mustajab ini sebagai rutin harian anda selepas mandi waktu pagi dan di waktu malam.

Mudah menyerap apabila di sapu, tidak melekit atau berminyak, pastinya produk Halal yang mendapat kelulusan KKM.

Pastikan potongan badan anda dari hujung rambut ke hujung kaki bebas dari Gemuk Lemak agar anda mampu kekal pada potongan badan Langsing dan Ramping.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply