Petua Bakar Lemak Tubuh Badan Sambil Tidur

Petua Bakar Lemak

Petua Bakar Lemak
Petua Bakar Lemak

Adakah anda masih tidak putus asa dengan niat untuk berbadan langsing dan ramping walaupun sudah pelbagai cara diusahakan.

Berkemungkinan anda seorang yang mempunyai tahap metabolisme yang rendah.

Jangan putus asa, teruskan dengan usaha sihat anda cuma tambahkan cara yang kami kongsikan ini demi merealisasikan impian untuk kembali kurus.

Silap jika anda beranggap yang Tidur antara punca badan gemuk sedangkan Tidurlah membantu mengurangkan lemak dalam badan.

Menurut kajian ahli fizik walaupun diet anda terjaga disertakan dengan senaman tetapi ianya mungkin tidak akan berkesan sepenuhnya jika kualiti tidur anda tidak memberangsangkan.

Tidur merupakan proses dimana badan menukar kepada mood rehat atau kata lain ‘mati sementara’ setelah kepenatan dengan tugasan seharian.

Bagi setiap manusia normal, Tidur bukan saja definasi untuk merehatkan badan dan minda malah ianya penting untuk membantu bakar lemak dalam badan.

Yang pasti anda harus displin dan praktikkan beberapa rutin pada waktu malam sebelum tidur sebagai cara tambahan untuk membantu bakar lemak yang sudah lama terjerat dalam badan anda.

ELAK DARI LEWAT MAKAN
Jangan biasakan makan malam terlalu lewat atau hampir pada waktu tidur anda.

Kelewatan ini akan menganggu proses pencernaan dan menjadi tidak lengkap juga lambat.

Keadaan ini akan membuatkan jumlah Lemak Tepu yang terperangkap dalam badan anda akan lebih berganda.

Lebih membimbangkan apabila sistem pencernaan boleh mengundang masalah yang menyebabkan sembelit, perut bergas atau berasid.

Untuk mengelakkan ketidak selesaan pada perut, sebaiknya anda cuba praktikkan makan malam diawal waktu dan tetapkan pada waktu yang sama setiap hari agar ianya dapat membantu dan memastikan sistem pencernaan dan penghadaman mampu saling membantu sekaligus membuatkan kadar metabolisme berfungsi dengan sempurna semasa anda sedang tidur.

ELAKKAN SAJIAN YANG BERAT
Jangan sesekali menikmati hidangan atau makanan yang terlalu mengenyangkan pada waktu malam dan lebih memburukkan apabila anda makan satu atau setengah jam sebelum tidur.

Lazimnya saat anda lena tidur, otak akan menghasilkan hormon pertumbuhan.

Apa akan jadi sekiranya anda makan hampir pada waktu tidur, hormon akan menyimpan makanan dalam sistem badan sebagai lemak, bukan kalori yang boleh dibakar.

ANGKAT BERAT
Untuk anda yang rutin hariannya terdedah pada kerja kerja mengangkat berat atau mempunyai rejim latihan angkat berat dikatakan mampu membakar lemak sepanjang hari termasuk pada waktu malamnya.

Kekuatan daya fizikal secara tidak langsung membantu meningkatkan metabolisme.

Pada masa yang sama turut membakar lebih banyak kalori ketika badan sedang berehat atau semasa tidur.

ELAKKAN BERSENAM SEBELUM TIDUR
Sebaiknya bersenamlah pada waktu pagi kerana ianya dapat membantu badan anda lebih bertenaga pada siang harinya.

Sekiranya anda tidak berpeluang bersenam pada waktu pagi, pastikan anda bersenam 4 jam sebelum tidur.

Elakkan meskipun hanya berlari lari anak saat lewat malam kerana ini akan membuatkan badan anda menjadi lebih aktif sehingga sukar untuk tidur lena atau mendapatkan tidur berkualiti.

WAKTU TIDUR BERKUALITI
Waktu tidur tidak boleh lebih dan tidak boleh kurang.

Sekiranya waktu tidur malam anda tidak mencukupi atau berkualiti pastinya kadar metabolisme akan terjejas dan menjadi perlahan pada waktu siangnya.

Hal ini akan membuatkan berat badan bertambah atau anda obesiti. Oleh itu pastikan rutin tidur anda pada masa yang sama setiap malam sekurang kurangnya 7 jam.

Menurut kajian, jika seseorang individu itu mendapat tidur yang cukup ianya membantu membakar kalori sebanyak 20% berbanding individu yang tidak cukup tidur atau rehat.

TIDUR DALAM BILIK YANG GELAP
Tidur dalam bilik yang gelap bukan hanya membantu anda tidur dengan lebih mudah dan berkualiti malah merujuk pada satu kajian, keadaan bilik yang gelap membantu menghasilkan hormon melatonin yang mampu membantu bakar kalori lemak.

MINUM MINUMAN BERPROTEIN
Sekiranya anda minum minuman berprotein pada anggaran 300gm sebelum tidur, ianya terbukti membantu meningkatkan jumlah kalori yang dibakar semasa anda sedang lena tidur.

Protein turut membantu memulihkan otot. Jika terdapat lebih banyak jisim otot maka lebih banyak kalori yang akan dibakar semasa anda tidur lena.

PADAM TELEFON BIMBIT ATAU SKRIN GADGET
Cuba praktikkan untuk matikan telefon bimbit apabila sudah ada dikamar tidur.

Menurut kajian terdapat cahaya biru yang dipancarkan dari telefon bimbit yang akan menggangu penghasilan melatonin dalam badan sehingga akan mengganggu metabolisme anda.

Nampaknya anda sudah boleh tersenyum dengan petua yang kami kongsikan ini.

Tidak ada yang terlalu sukar untuk anda cuba malah usaha anda akan lebih efektif dengan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT.

Bukan ramalan malah telah terbukti yang Losyen Mustajab Oren yang mempunyai kepanasan dari ramuan Pati Halia yang digandakan untuk bekerja keras Mencairkan Lemak yang terjerat dalam badan.

Sangat sesuai digunakan pada waktu malam sebelum anda lena beradu.

Kenal pasti bahagian badan anda yang padat Lemak supaya Losyen Mustajab Oren ini akan bertindakbalas mencairkan Lemak seperti di Bawah Dagu, Lengan Tangan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Tidak setakat Lemak dalam badan malah Selulit pada lapisan kulit anda juga akan turut dirawat oleh Losyen Mustajab Oren ini.

Kaedah yang sama, picit Losyen pada tapak tangan anda kemudian sapu perlahan secara membulat.

Pemakaian bersama Bengkung atau Korset sangat di galakkan untuk kesan yang lebih cepat.

Untuk anda yang rajin manjakan diri di Spa, boleh bawa bersama Losyen Mustajab Oren ini untuk anda sapu sebelum mula dengan mandi wap.

Tidak hanya kepanasan dari wap mandian malah di tambah dengan kepanasan Losyen Mustajab Oren ini akan mempercepatkan lagi Lemak dalam badan Cair.

Perlu displin dengan waktu makan, tidur, elakkan tabiat yang tidak sihat dan praktikkan penggunaan Losyen Mustajab Extra Hot setiap malam untuk impian kurus anda menjadi realiti.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply