Manfaat Sihat Untuk Si Pengemar Sukan Bowling

Sukan Bowling

Sukan Bowling
Sukan Bowling

Bowling adalah sejenis sukan yang unik, mengasyikkan dan santai.

Tugasan utama seorang pemain, anda harus mengulingkan bola Bowling di sepanjang lorong (lane) khusus untuk menjatuhkan beberapa pin Bowling yang telah di susun berbentuk segitiga di hujung lorong (lane).

Sukan ini memerlukan ketepatan, penumpuan dan fokus yang amat tinggi.

Boleh di katakan sukan yang mudah untuk menang dan juga mudah untuk tewas.

Sama seperti sukan yang lain, Bowling juga tidak terkecuali mempunyai manafaat kesihatan pada tubuh badan anda.

Tidak perlu jadi hebat atau professional, yang penting anda perlu ada kemahuan untuk konsisten agar anda memperolehi manafaatnya untuk kesihatan tubuh badan anda.

Kami kongsikan manafaat yang perlu anda tahu jika anda pengemar sukan Bowling.

MENCEGAH PENYAKIT KARDIOVASKULAR
Penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan ‘stroke’ merupakan penyakit yang di sebabkan oleh gangguan pada jantung dan pembuluh darah. Untuk menjaga agar jantung sihat serta peredaran darah lancar, anda di syorkan untuk perbanyakkan pergerakan antaranya dengan sukan Bowling yang menjamin tubuh badan anda bergerak aktif.

MEMBAKAR BANYAK KALORI
Menurut pakar kesihatan, ternyata sukan Bowling cukup efektif membantu tubuh badan untuk banyak bergerak sekaligus mampu membakar sekurang kurangnya 150 hingga 300 kalori.

Semakin aktif atau semakin lama masa anda melakukan sukan Bowling ini bermakna semakin banyak kalori akan di bakar.

BAIK UNTUK KESIHATAN OTOT
Sukan Bowling ini ada banyak pergerakan yang harus anda lakukan dan melibatkan beberapa otot antaranya otot lengan.

Mengambil dan mengulingkan bola Bowling pada arah, cara dan kepantasan yang tepat dengan menggunakan otot lengan supaya anda berjaya menjatuhkan pin sebanyak mungkin.

Jika kerap dilakukan secara rutin ianya akan menjadikan otot lebih kuat, sihat dan lentur.

MEMPERBAIKI KOORDINASI OTAK
Saat bermain Bowling bermaksud membantu koordinasi otak yang lebih baik.

Sentiasa mengingati yang anda perlu lakukan pergerakan hayunan pada sasaran tertentu.

Keadaan ini ternyata sungguh baik untuk kesihatan otak terutama dalam meningkatkan kemampuan motorik dan fokus anda menjadi lebih baik.

MENINGKATKAN KOORDINASI TANGAN DAN MATA
Ketika melakukan sukan Bowling ini, anda di tuntut supaya mampu mengkoordinasikan gerakan tangan saat mengulingkan bola Bowling ke sasaran yang di tuju.

Keadaan ini sangat baik untuk melatih koordinasi tubuh badan anda sehingga kemampuan motorik dan fokus anda menjadi lebih baik.

MELANCARKAN PEREDARAN DARAH
Banyak penyakit berpunca dari aliran darah yang tidak lancar atau tersumbat sehingga menyebabkan pelbagai tisu dan organ tubuh badan anda terhalang dari pengambilan oksigen dan nutrien yang secukupnya.

Melakukan sukan Bowling sangat digalakkan kerana ianya sangat membantu melancarkan peredaran darah.

MENINGKATKAN KEPADATAN TULANG
Kepadatan tulang penting terutama pada anda sudah berusia yang mana kepadatan tulang sudah mulai menurun sehingga berisiko terkena osteoporosis.

Selain pengambilan makanan tambahan, kepadatan tulang juga dapat ditingkatkan dengan melakukan sukan Bowling secara berkala.

MENURUNKAN BERAT BADAN
Dengan kemampuannya membakar kalori, sudah tentu ianya juga mampu membantu menurunkan berat badan dengan cara meningkatkan metabolisme tubuh badan.

Meskipun ruang untuk bermain Bowling ini agak terbatas tetapi ianya tetap memerlukan banyak pergerakan sehingga mampu membantu bakar lemak berlebihan dan sesuai untuk anda yang sedang dalam proses diet.

Jika anda antara yang baru berjinak jinak dengan sukan Bowling ini dengan tujuan merealisasikan impian anda kembali pada berat badan asal yang ideal, apa kata anda lipat gandakan usaha anda dengan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT yang di formula khas dari Pati Halia Tulin dan Capsicum untuk memberi impak Pembakaran Lemak yang lebih efektif pada mereka yang bersukan atau bersenam.

Bagaimana caranya? Kedengaran sangat menarik.

Sebelum anda mulakan aktiviti anda samada sukan Bowling atau apa sahaja jenis sukan, jangan sengaja mengabaikan sesi pemanasan badan (warm up) agar tidak menganggu prestasi anda ketika bersukan atau bersenam.

Jadikan tabiat Sapu Sapu Losyen Mustajab pada bahagian anggota tubuh badan terutama yang kerap terlibat dengan pergerakan antaranya bahagian Tengkuk, Lengan Tangan, Belakang Badan, Pinggang, Paha, Betis terutamanya di bahagian badan yang kepadatan Lemak padu seperti di Perut.

Apabila anda mula dengan sesi pemanasan badan (warm up) maka bermulanya proses Pembakaran Lemak dengan pergerakan anggota badan dari gerakan perlahan dan kemudian semakin aktif atau ligat sehinggakan keseluruhan tubuh badan di basahi peluh.

Tahap kepanasan Losyen Mustajab Merah ini yang bertahan pada jangka waktu yang lama juga membantu melindungi dan mencegah diri anda dari Kekejangan Otot, Sakit Sendi atau Lenguh lenguh Badan sewaktu bersukan atau bersenam.

Biasanya anda akan kalah dengan Kecederaan atau Kesakitan semasa dan selepas aktiviti anda tetapi dengan penggunaan Losyen Mustajab Merah ini anda terasa lebih sihat dan segar selepas anda bangun dari tidur pada keesokkan harinya.

Pada masa yang sama, Losyen Mustajab Merah turut membantu merawat masalah Selulit pada lapisan kulit Perut, Paha dan Pinggul anda. Penggunaan secara berterusan membantu kesan yang memuaskan.

Bersukan atau bersenam bersama Losyen Mustajab Super Hot akan membantu anda memberi tumpuan terhadap aktiviti yang sedang anda lakukan dan bersedia untuk aktiviti yang seterusnya.

Perjalanan anda untuk kembali pada bentuk badan ideal adalah tidak mustahil malah jika anda konsisten dengan sukan Bowling ini bersama penggunaan Losyen Mustajab Merah.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply