Kerja Rumah Yang Mampu Mengantikan Senaman Untuk Anda Kurus

Kurus

Kurus Kurus
Kurus

Berita baik untuk anda yang sering sibuk dengan rutin harian atau suri rumah tangga sepenuh masa yang tidak punya masa untuk ke gym sedangkan anda sedang berhadapan dengan masalah berat badan.

Tahukah anda walaupun di rumah anda masih berpeluang untuk bersenam tanpa perlu mengabaikan kerja kerja rumah yang sudah sedia banyak.

Jika anda rajin melakukan kerja kerja rumah sebenarnya sudah cukup bagus membantu anda bakar kalori dan membuang lemak dalam badan.

Cara ini mampu membantu untuk mengawal berat badan juga kekal sihat walaupun tanpa perlu senaman berat.

Jadi, jangan mengeluh dengan keadaan rumah yang bersepah sebaliknya lihatlah ia sebagai peluang untuk anda kurus dan kekal sihat.

MENCUCI PAKAIAN
Samada anda menggunakan mesin basuh atau mencuci menggunakan tangan, kerja ini mampu membakar kalori sebanyak 144.

Melakukan senaman squat apabila anda sedang mengutip pakaian di ikuti dengan mencangkung dan bangun semula selama 30 saat, di ulangi sehingga selesai sesi mencuci pakaian, ianya boleh meningkatkan pembakaran kalori sehingga 178.

Untuk anda yang mencuci pakaian menggunakan tangan, ianya memberi latihan dan rangsangan otot di bahagian lengan setiap kali anda menyental kotoran pada pakaian.

Lihat sahaja mak dan nenek kita, boleh kawal berat badan walaupun anak ramai.

SAPU SAMPAH, MOP LANTAI & VAKUM KARPET
Tugasan yang biasa di lakukan hampir setiap hari atau sekurang kurangnya pada hujung minggu.

Pergerakan ketika anda menyapu, mop dan vakum juga boleh di anggap sebagai senaman jika anda kerap dan konsisten dengan aktiviti ini.

Otot otot abdomen dan tangan anda bergerak dengan laju tetapi pastikan anda bertukar posisi tangan dan pergerakan kaki anda juga harus memainkan peranan.

Cara ini membantu membakar sekurang kurangnya 196 kalori setiap jam.

MEMASAK
Jangan terkejut apabila anda mampu membakar sebanyak 150 kalori hanya ketika anda memasak di dapur.

Meskipun anda rasakan tidak banyak tetapi ianya lebih baik dari anda tidak melakukan sebarang pergerakan.

Anda pasti akan berdiri sambil memotong daging, mencuci ikan dan berulang alik ke peti sejuk untuk mengambil bahan bahan masakan juga boleh menyebabkan anda berpeluh.

MENONTON TELEVISYEN
Merehatkan minda dengan aktiviti menonton rancangan kegemaran anda juga boleh membantu membakar kalori sebanyak 113 dalam masa 2 jam sambil anda membuat beberapa gerakan senaman yang mudah antaranya squat, plank, lunges, burpee, sit up, push up dan seumpamanya tetapi elakkan dari menikmati makanan ringan sambil menonton.

NAIK DAN TURUN TANGGA
Kelebihan untuk anda yang punya tangga di rumah.

Setiap kali anda berlari turun dan naik tangga selama 3 minit, nilai kalori yang terbakar sebanyak 26 malah sangat mudah di lakukan.

Sekaligus membantu menguatkan otot kaki dan memperbaiki aliran darah dalam badan.

BERKEBUN
Dengan melakukan aktiviti berkebun juga membantu pembakaran kalori sebanyak 265 setiap jam.

Sambil bercucuk tanam anda boleh lakukan senaman squat untuk membantu membina otot.

Jika anda konsisten, nilai pembakaran kalori boleh meningkat kepada 306 setiap kali anda berkebun.

MENGECAT RUMAH
Walaupun aktiviti mengecat ini jarang anda lakukan tetapi jika anda mampu melakukannya, tangan yang dihayun ke atas dan ke bawah akan memberi kesan pada bahagian bahu anda.

Anda boleh tukar pada sebelah tangan lagi jika keletihan.

AMBIL BAKUL KAIN JEMURAN
Secara tidak langsung, anda boleh melakukan senaman squat semasa anda bergerak mengambil bakul kain jemuran dari satu tempat ke satu tempat yang lain.

Sambil anda menunggu baju di basuh dalam mesin basuh, apa kata anda cuba lakukan squat.

Bersandar pada dinding dan berdiri dalam keadaan bersedia untuk squat. Nilai kalori yang terbakar 147 dalam masa 15 minit tanpa perlu alatan senaman, sangat menjimatkan.

Hakikatnya tiada alasan untuk anda tidak bersenam sedangkan dengan hanya berada di rumah melakukan kerja kerja rumah sudah mampu membantu bakar kalori seperti anda bersenam.

Saat anda berperang dengan kerja kerja rumah, pastinya akan melibatkan penggunaan dan pergerakan badan yang di lakukan berulang kali dan ada ketikanya anda tidak mampu menolak sebarang kesakitan atau kecederaan.

Anda mampu untuk mencegahnya dengan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT.

Losyen Mustajab Merah yang di formulakan dengan Pati Halia Tulin bersama Capsicum untuk mencapai tahap kepanasan pada jangkawaktu yang lama.

Perkara pertama pada waktu pagi terutama selepas anda mandi, sebelum mula dengan rutin harian di rumah, beri perhatian pada tubuh badan anda terlebih dahulu, manjakan lapisan kulit anda dengan sapuan Losyen Mustajab Super Hot yang Merah ini untuk mencegah sebarang Kekejangan Otot, Sakit Sendi atau Sakit sakit Badan.

Mulakan pada bahagian Tengkuk, Bahu, Lengan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Peha, Betis sehingga ke Tapak Kaki.

Kepanasan Losyen Mustajab Merah ini sekaligus memberi impak Pembakaran Lemak yang lebih efektif sepanjang anda bersenam.

Lemak lemak dalam badan anda akan turut terkesan lalu cair dek kepanasannya.

Kebaikan Losyen Mustajab ini tidak terhad untuk mencegah kesakitan atau membakar lemak berlebihan sahaja malah turut sama membantu merawat dan mengurangkan Selulit degil di sekitar Perut, Peha dan Punggung.

Penggunaan yang konsisten di syorkan untuk kesan yang memuaskan.

Sejenis Losyen yang terlajak murah, tidak berminyak, tidak melekit, mudah meresap pada kulit, mesra wudhu dan solat.

Untuk dapatkan tubuh yang sihat, langsing dan ramping tidak semestinya anda perlu ke gym.

Rutin harian di rumah sudah cukup membantu anda untuk bakar kalori dan lemak dalam badan.

Rumah pula akan kelihatan lebih kemas dan turut membantu badan anda berpeluh.

Persekitan yang bersih mampu membuatkan anda ceria.

Konsisten dengan tip sihat bersama produk terbaik Losyen Mustajab Super Hot sangat membantu dan tiada lagi halangan untuk anda kekal sihat sekaligus kembali memiliki susuk tubuh badan yang Langsing dan Ramping.
Kurus Kurus Kurus Kurus
SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply