Kenapa Sukar Untuk Kurus Ketika Bulan Ramadhan

Untuk Kurus

Untuk Kurus
Untuk Kurus

Setiap tahun umat Islam akan menjalankan ibadah puasa di bulan Ramadhan.

Selain dari bersemangat beribadah pasti ada segelintirnya yang menyimpan harapan untuk turunkan berat badan secara drastik sedangkan harapan tidak mustahil tinggal harapan.

Kenyataannya ramai yang berhadapan dengan kegagalan untuk turunkan berat badan malah terkejut dengan berat badan yang meningkat walaupun sudah masuk hari ke dua puluh berpuasa.

Sedar atau tidak ada beberapa kesilapan yang menyebabkan harapan anda untuk turunkan berat badan berakhir dengan kegagalan.

TIADA SASARAN ATAU NIAT
Kebiasaannya pada sesiapa yang tiada sasaran atau niat untuk turunkan berat badan ketika berpuasa sudah pastinya harapan untuk kurus sukar menjadi kenyataan.

Ramai yang beranggapan bahawa dengan berpuasa sahaja boleh kuruskan badan dengan mudah sedangkan hakikatnya samada berpuasa atau tidak jika masih mengamalkan pemakanan yang tidak sihat, hasil berat badan anda bukan semakin berkurangan malah semakin bertambah.

TIDAK TETAPKAN MENU BERBUKA DAN BERSAHUR YANG SIHAT
Anda yang inginkan berat badan yang ideal perlu peka pada menu yg bakal dinikmati ketika bersahur dan berbuka.

Perlu pastikan menu bersahur harus yang memberi ketahanan pada perut untuk menahan lapar serta mengandungi kalori yang rendah antaranya oat.

Jangan lupa pada buah kurma yang membantu memberi tenaga berpanjangan sepanjang seharian berpuasa.

Saat berbuka pula, masih memainkan peranan penting dan elakkan atau di kurangkan menu yang menambahkan lagi berat badan antaranya makanan bergoreng dan mengandungi lemak tinggi.

Beringatlah agar berbuka berpada pada dengan hanya menu yang sihat dan ringkas.

Elakkan makan kuih muih berlebihan kerana biasanya kuih muih ini mengandungi kalori yang tinggi walaupun saiznya kecil.

TIDAK MENJAGA ‘PORTION’ MAKANAN
Sebelum berbuka, nafsu makan anda membuak buak sehinggakan teringin untuk makan semua menu yang ada depan mata.

Situasi ini normal pada semua yang berpuasa di sebabkan paras gula dalam tubuh badan anda menjadi rendah ketika berpuasa serta badan cuba memberitahu yang anda perlukan makanan berkarbohidrat tinggi antaranya nasi sehinggakan anda mengambil makanan tersebut secara berlebihan.

‘Portion’ makanan sangat penting jika anda mahukan berat badan ideal.

Pasti ‘portion’ makanan anda pada tahap sederhana terutama makanan berkarbohidrat tinggi antaranya nasi dan roti sebaliknya lebihkan ‘portion’ berfiber seperti sayur sayuran.

TIADA AKTIVITI RIADAH
Sememangnya tidak di galakkan untuk bersenam ketika berpuasa atau di bulan Ramadhan tetapi untuk anda yang ingin turunkan berat badan perlu lakukan walaupun sedikit aktiviti riadah yang mudah sekurang kurangnya 2 atau 3 kali seminggu agar badan anda kerap melakukan pergerakan untuk membakar kalori dengan lebih efektif.

Anda boleh lakukan riadah hanya di rumah tanpa perlu ke gym antaranya aktiviti ‘stretching’ dan ‘brisk walking’.

Lakukan sejam sebelum berbuka agar anda tidak terasa penat. Cukup sekadar untuk mengerakkan badan anda.

KERAP MEMBELI MAKANAN LUAR ATAU DI BAZAR RAMADHAN
Tradisi membeli makanan di bazar ramadhan sudah menjadi kemestian.

Dengan lambakan perlbagai jenis juadah berbuka akan memaksa anda memilih menu yang tidak sihat dan tidak sesuai untuk anda yang mahu turunkan berat badan sedangkan anda perlu peka pada kandungan nutrisi pada setiap makanan yang akan anda makan.

Memilih untuk memasak sendiri adalah yang terbaik kerana anda sendiri boleh memilih bahan bahan masakan yang lebih sihat, kurang kalori dan kurang lemak.

Di samping anda konsisten dengan tip tip di atas, anda boleh tambahkan usaha dengan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT dengan ramuan Pati Halia yang kami gandakan untuk Lebih Panas dan Lebih Efektif Bakar Lemak.

Losyen Mustajab kami dengan kaedah Sapu Sapu Jer Mustajab.

Sangat mudah, ringkas malah berbaloi. Anda hanya perlu kenal pasti bahagian badan anda yang padat tersimpan Lemak antaranya di Lengan Tangan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Picit Losyen Mustajab Oren ini pada tapak tangan anda kemudian di sapu perlahan pada bahagian badan yang berlemak untuk proses Bakar Lemak.

Mahu mempercepatkan proses Bakar Lemak, lengkapkan sapuan anda dengan pemakaian Bengkung atau Plastik ‘Rapping’ di Lengan, Perut, Pinggul sehingga ke Betis anda.

Walaupun Selulit tersorok dari pandangan orang luar tetapi ianya tidak patut di biarkan kekal pada lapisan kulit anda sedangkan Losyen Mustajab Oren ini bisa membantu kurangkan Selulit.

Kaedah yang sama, sapukan sahaja pada lapisan kulit yang timbul Selulit.

Tidak hanya tertumpu pada Lemak sahaja malah Selulit juga harus di nyahkan dari badan anda.

Pada anda yang Dagu Berlapis atau ‘Double Chin’, jangan bimbang, masih boleh di bantu oleh Losyen Mustajab Oren ini.

Sapukan nipis pada bahagian Dagu anda.

Teruskan dengan tip sihat dan jangan sekali kali ‘skip’ Losyen Mustajab Extra Hot walaupun bulan Ramadhan sudah berakhir.

Penting untuk anda kekal pada tubuh badan Langsing dan Ramping terutama ketika bulan Syawal apabila di jamu dengan pelbagai juadah yang pasti tidak mampu anda tolak.

Hati hati dan berpada pada saat menjamu selera, jaga kesihatan dan kekal Langsing serta Ramping, pastikan penggunaan Losyen Mustajab Extra Hot secara konsisten untuk kesan yang memuaskan.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply