Kenapa Anda Perlu Detox?

toksin
toksin

Tahukah anda apakah itu Toksin?

Toksin adalah bahan beracun dalam badan yang biasanya datang dari sumber asli yang sudah tercemar.

Bukan hanya dari udara yang tidak sihat (asap kenderaan dan rokok) malah dari air, makanan yang tercemar dengan bahan kimia (sayur sayuran yang di sembur racun), suntikan pada ayam dan klorin dari air paip.

Akibatnya anda sudah sumbatkan toksin dalam badan anda secara tidak sedar.

Bagaimana caranya untuk anda cuci bersih toksin yang sudah bertahun lamanya terperap dalam badan sebelum toksin ini mengundang penyakit kepada badan anda.

Untuk masalah ini anda sangat perlukan kaedah yang di sebut Detox, selain dari cara semulajadi yang terbaik dengan mengeluarkan peluh melalui bersenam atau bersauna.

Kaedah ini akan membuang segala tabiat buruk anda menyuap makanan yang tercemar dengan bahan kimia.

Detox adalah satu kaedah menyucikan usus dari segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus yang di keluarkan melalui pembuangan air besar.

Badan anda akan mudah menyerap nutrien pada tahap optimum ke dalam badan selepas dinding usus di bersihkan.

Bayangkan jika kaedah Detox ini tidak lancar, apakah tahap kesihatan badan anda masih di zon sihat?

Ini bermakna Detox sangat penting. Jom baca huraiannya kenapa anda perlukannya.

BERSIHKAN TOKSIN DARIPADA BADAN
Penyebab penyakit biasanya berpunca dari toksin yang terkumpul lama dalam badan. Bagaimana toksin masuk ke dalam badan anda?

Antaranya dari bahan pewarna pada makanan, bahan kimia pada pembungkus makanan dan racun serangga pada sayuran.

Bahan bahan tercemar ini akan memberi kesan kepada sistem pertahanan badan dan metabolism mengakibatkan anda mudah di serang penyakit.

Segeralah bersihkan toksin ini dari badan anda.

MENCEGAH PENYAKIT KRONIK
Anda sendiri tidak tahu berapa banyak kandungan toksin dalam badan anda. Makanya, anda perlu ambil langkah berjaga jaga untuk buang segala toksin sebelum anda di sahkan mengidap penyakit kronik.

Kebiasaan penyakit datang tanpa isyarat, menyerang secara tiba tiba. Sudah masanya anda amat perlukan pencegahan dengan kaedah Detox.

MENGEMBALIKAN KESTABILAN SISTEM TUBUH BADAN
Sistem penghadaman, saraf dan hormon telah di takdirkan untuk bersatu membantu badan anda mencapai tahap kesihatan optimum.

Inilah yang sepatutnya, jika kita bebankan dalaman badan anda dengan toksin dan makanan yang tidak sihat maka ketiga tiga sistem ini tidak berfungsi seperti yang sepatutnya dan ini memberi peluang penyakit datang menyerang.

KETENANGAN MENTAL DAN EMOSI
Apabila sistem badan telah di selaraskan dengan proses pembuangan toksin, ini memberi impak pada mental dan emosi anda.

Anda akan terasa perubahannya, lebih tenang dan tiada lagi tekanan (stress).

KURANGKAN BERAT BADAN
Kekurangan daya metabolisme berpunca dari toksin yang terkumpul dalam badan anda.

Punca lemak mudah terhimpun turut mengalakkan penyakit 3 serangkai iaitu jantung, kencing manis dan darah tinggi.

Keupayaan badan untuk membakar bertukar lemah. Kaedah Detox inilah yang akan keluarkan toksin yang terperangkap di dalam sel lemak sekaligus kadar metabolisme badan akan meningkat.

Di tambah dengan makanan Detox, bantu cegah lemak dan toksin baru dari masuk ke dalam badan anda.

MELEWATKAN PROSES PENUAAN
Dengan kaedah Detox, badan akan membuang radikal punca pada penuaan.

Ini membolehkan badan menyerap nutrisi yang di perlukan badan termasuk antioksidan dan vitamin yang membantu melawan tekanan oksidatif (oxidative stress).

MENINGKATKAN TENAGA
Kaedah Detox yang konsisten akan menjadikan badan anda semakin bertenaga dengan kualiti tidur yang lebih lena.

Tiada lagi rasa malas, mudah sahaja bangun tidur.

Di samping kaedah yang dijelaskan di atas, anda masih boleh tambahkan dengan LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA.

Ada antara anda yang mengalami kesukaran membuang air besar, masalah ini akan menghalang dari kaedah Detox berlaku maka kerja kerja mencuci usus akan tergendala.

Malah kegemukan juga ada kaitannya dengan masalah pembuangan air besar yang tidak teratur.

Untuk itu biasakan sapu Losyen Mustajab Kuning ini pada lapisan Perut anda setiap awal pagi selepas mandi & di malam harinya sebelum tidur.

Kesan pada hari esoknya apabila pembuangan air besar anda lebih lawas dan Lemak Lemak yang sama terkumpul pada dalaman badan anda akan turut sama terhapus.

Losyen Mustajab pelbagai guna ini tidak hanya untuk generasi muda malah bermanafaat juga pada ibu ayah yang sukar untuk beribadah atau bergerak apabila di serang sakit pada Sendi, Otot, Pinggang, Pinggul, Lutut, Peha, Betis dan Tapak Kaki.

Kembung Perut di kalangan anak anak kecil dan Sakit Senggugut pada setiap bulan usah bimbang, Losyen Mustajab yang sama adalah solusinya.

Segala Angin Jahat tidak lagi berputar putar dalam badan setelah terbau Losyen Mustajab ini.

Bila anda sendiri sudah mula sedar akan kepentingan Detox ini, pastinya anda akan lebih sensitif dengan pengambilan makanan, keadaan persekitaran dan proses pembuangan, agar dalaman badan anda terjaga bersih malah bahagian luaran fizikal badan turut merasa tempiasnya dengan kaedah dan produk Losyen Mustajab Pati Halia yang kami kongsikan.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Fungsi Dan Kegunaan Losyen
Antara kegunaan Losyen Mustajab Pati Halia adalah mengurangkan perut buncit dan membuang angin dalam badan. Sapuan yang kerap di kawasan bermasalah seperti selepas mandi dan sebelum tidur dapat mengurangkan masalah tersebut, selain membantu mengurangkan selulit. Salah satu punca perut buncit adalah disebabkan oleh angin, dan Losyen Mustajab Pati Halia dapat membantu masalah tersebut. Gunakan secara konsisten dan dibantu dengan senaman ringan serta pemakaian bengkung, anda pasti mendapat kesan yang optimum.

Selain itu, Losyen Mustajab Pati Halia juga digunakan untuk mengurangkan sakit-sakit sendi dan otot, lenguh-lenguh pinggang, kesakitan akibat gout serta lemah-lemah badan. Urut perlahan-lahan di tempat yang sakit dan dapatkan rehat secukupnya.

Membantu Masalah Wanita
Masalah senggugut yang sering dihadapi oleh kalangan wanita juga boleh dikurangkan dengan menggunakan Losyen Mustajab Pati Halia. Rasa hangat dapat memberikan kelegaan pada tempat sakit dan perlahan-lahan sakit tersebut akan berkurangan.

Losyen Mustajab Pati Halia keluaran Dunia Herbs terbukti mempunyai banyak kelebihan serta kegunaannya. Ianya mudah dibawa kemana sahaja dan sesuai untuk pelbagai lapisan masyarakat (Tidak sesuai untuk bayi).

Harga : SM RM23.00 / SS RM26.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply