Kenapa Anda Perlu Bersenam Waktu Pagi?

Waktu Pagi

Waktu Pagi
Waktu Pagi

Bersenam antara cara untuk dapatkan fizikal yang sihat dan cergas.

Keadaan ini akan membolehkan anda melakukan sebarang pekerjaan dengan maksimum.

Bersenam bukan bermakna anda perlu luangkan masa berjam jam dipusat ‘fitness’ atau dilaman tasik.

Hanya dengan ‘sit-up’ atau yoga sudah memadai, tidak perlukan masa yang lama dan boleh dilakukan diruang kediaman anda sahaja.

Masa terbaik untuk bersenam adalah apabila anda boleh lakukannya secara konsisten kerana manafaat kecergasan terhasil daripada usaha secara teratur.

Faktor faktor yang perlu anda pertimbangkan dari segi tugasan dan tanggungjawab harian, tahap tenaga harian anda pada pelbagai masa juga jenis senaman kegemaran anda apabila memilih waktu utama untuk bersenam.

Terdapat banyak sebab untuk Bersenam pada waktu pagi.

Anda akan punya lebih banyak tenaga untuk mejalani rutin harian jika mulakan hari anda dengan senaman tetapi kenapa pada waktu pagi bukan pada petang atau malam.

MEMBAKAR LEBIHAN LEMAK DALAM TUBUH BADAN
Saat bangun pagi, otot badan anda santai dan mungkin anda berasa lesu.

Senaman adalah ubat untuk keseluruhan tubuh badan termasuk metabolisme anda.

Rutin senaman setiap pagi membantu anda menjaga berat badan dan ‘keep fit’ kerana anda lebih cenderung untuk menurunkan berat badan dan proses pembakaran lemak yang berlebihan ke tahap yang maksima ketika bersenam pada waktu pagi berbanding diwaktu petang.

Tubuh badan anda juga akan memproses gula dalam badan lebih baik dan membantu tahap penerimaan glukos dalam badan meningkat.

MENINGKATKAN KECERGASAN
Anda mungkin terfikir bangun lebih awal akan melemahkan tenaga anda terutama jika anda kurang tidur tetapi sebaliknya.

Bangun awal pagi untuk senaman akan membantu meningkatkan tenaga dan rasa penuh bersemangat.

Oleh itu, bangunlah awal untuk dapatkan 30 minit hingga 1 jam bagi sesi kecergasan.

KURANG GANGGUAN DI WAKTU PAGI
Saat ini, tidak ramai yang memerlukan perhatian daripada anda.

Tidak banyak tanggungjawab pada waktu pagi atau tidak terlalu tertekan untuk menyelesaikan ‘to do list’.

Anda boleh cuba fokus pada diri sendiri.

AKTIVITI PEMBAKARAN KALORI BERTERUSAN
Bersenam akan membuatkan tubuh badan anda membakar sebanyak 420 kalori tenaga.

Menurut kajian, pembakaran tenaga berterusan walaupun anda sudah selesai bersenam sehingga ke tahap 190 kalori lagi.

Situasi ini akan membuatkan anda bertenaga dan cergas bergerak selepas itu dan ianya kekal berpanjangan.

Berbanding jika anda tidak bersenam di waktu pagi kesannya pada pergerakan tubuh badan anda akan menjadi lembab atau kurang bermaya.

MENJAMIN KESEGARAN DAN ‘MOOD’ YANG BAIK
Ada satu kajian pada para pekajar yang bersenam hanya untuk 20 minit di awal pagi mendapati kesegaran dan keceriaan mereka berterusan sehingga 12 jam selepas mereka melakukan senaman.

Ini telah membuktikan anda yang bersenam di waktu pagi akan lebih produktif, cergas dan ceria sepanjang melaksanakan rutin seharian.

AMALAN PEMAKANAN YANG BAIK
Berdasarkan kajian bahawa seseorang individu yang sering bersenam pada waktu pagi akan lebih cenderung mengamalkan pemakanan dan diet yang lebih baik serta menyihatkan.

Ini di sebabkan setiap pergerakan yang di lakukan ini mampu membantu melancarkan pretasi kerja tubuh badan sekaligus melancarkan juga proses mencerna makanan.

Di waktu mana sekalipun pilihan anda, anda boleh lengkapkan aktiviti senaman anda dengan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT yang bersifat Panas pada jangkamasa yang lebih lama.

Fungsi kebaikan Losyen Mustajab Merah ini membantu Proses Pembakaran Lemak berlebihan dalam tubuh badan anda terutama saat anda Bersenam dan Bersukan.

Anda yang agresif atau aktif dengan latihan kecergasan sangat sesuai dengan Losyen Mustajab Merah ini.

Sebaiknya mulakan sapu sebelum anda mula dengan sesi ‘warm up’.

Ratakan pada bahagian Tengkuk, Bahu, Pinggang, Paha, Betis, Tumit dan Tapak Kaki di mana bahagian bahagian ini yang banyak terlibat dengan pergerakan agar diri anda di lindungi dari Kekejangan Otot, Sakit Sendi dan Lenguh lenguh Badan.

Selain dari bahagian tubuh badan yang lain, Perut juga antara bahagian yang penting yang mana Lemak Jahat lebih banyak berkumpul di sini sehingga Perut anda kelihatan membuncit.

Masalah Selulit juga boleh di ikhtiar dengan menggunakan Losyen Mustajab Merah ini.

Gunakan kaedah yang sama, sapu sebelum sesi warm up malah digalakkan amalkan sapu setiap hari sekurang kurangnya 2 kali sehari selepas mandi pada waktu pagi dan malam untuk kesan yang lebih memuaskan.

Walaupun Bersenam pada waktu pagi terdapat banyak kebaikannya tetapi tiada salahnya jika anda hanya punya masa Bersenam pada waktu petang atau malam sahaja di sebabkan kesuntukan masa pada waktu pagi.

Ianya adalah lebih baik berbanding jika anda tidak langsung bersenam.

Pastikan juga yang anda memberi pelindungan pada diri anda dengan penggunaan secara konsisten Losyen Mustajab Super hot yang Merah ini untuk anda terus aktif Bersenam supaya anda kekal pada gaya hidup yang sihat sekaligus memiliki potongan tubuh badan yang Langsing dan Ramping.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply