Kenapa Anda Mempunyai Perut Buncit

Apakah yang sering menjadi kebimbangan dalam menjaga imej fizikal seseorang individu?

Adakah keadaan rambut yang mudah gugur, tona kulit tidak sekata atau Perut Buncit? Antara ketiga tiga masalah ini keadaan Perut Buncit lebih membimbangkan, tidak hanya menganggu penampilan anda tetapi ianya lebih cenderung dengan gaya hidup yang kurang sihat.

Perut Buncit disebabkan oleh lemak perut atau dikenali sebagai lemak viseral yang menimbun dan meyelaputi organ organ penting dalam badan manusia maka tidak hairanlah anda yang punya Perut Buncit berisiko tinggi di hinggapi penyakit jantung, kencing manis, kerintangan insulin dan beberapa jenis kanser.

Kenyataan ini pasti mengerunkan, adakah anda masih merasakan Perut Buncit itu seksi? Jika tidak, teruskan bacaan untuk ketahui kenapa terjadinya Perut Buncit.

ANDA TIDAK MAMPU ELAK DARI MENIKMATI TEH TARIK DAN MAKANAN BERGULA
Menurut pakar obstetrik dari PPUM, kandungan segelas besar teh tarik bersamaan dengan kandungan gula dalam 3 ulas durian atau 5 biji pisang atau 10 biji kurma, kira kira 30g gula.

Selain dari teh tarik, minuman seperti kopi starbucks yang semakin popular di kalangan rakyat Malaysia juga mengandungi gula yang tinggi.

Gula tambahan dalam minuman dan makanan terutamanya gula putih mempunyai kandungan fruktosa yang tinggi.

Diet tinggi fruktosa mengurangkan sensitiviti insulin sehingga menyebabkan lemak kurang di bakar.

Minuman bergula adalah lebih besar bahayanya daripada makanan bergula kerana anda tidak mudah rasa kenyang dengan hanya minum dan ini akan menyebabkan anda berminat pada makanan lain.

TERTIPU DENGAN JUS BUAH BUAHAN
Jus buah buahan yang di jual di pasaraya sebenarnya tidak bagus.

Sekotak jus epal komersil 250ml sebenarnya mengandungi kandungan gula yang sama dengan minuman kola.

Walaupun ianya mengandungi vitamin dan mineral tambahan tetapi anda harus tahu kandungan fruktosanya tinggi sebelum anda memilih jus buah buah yang telah di komersilkan.

SERING PESAN MAKANAN SEGERA
Ayam goreng, kentang goreng dan minuman berkarbonat sememangnya kombo yang terbaik untuk menjadi penyebab Perut Buncit. Makanan bergoreng mengandungi lemak trans yang tinggi seperti juga pizza, kek dan biskut.

Lemak trans merupakan sejenis lemak jahat yang dicipta untuk menambahkan hidrogen kepada lemak tidak tepu.

Proses ini untuk memanjangkan jangka hayat pelbagai jenis makanan.

Lemak ini menyebabkan keradangan dan meningkatkan kerintangan insulin serta risiko penyakit jantung.

KURANG MAKAN MAKANAN BERPROTEIN
Diet tinggi protein boleh mengurangkan peningkatan berat badan dan perut buncit.

Makanan berprotein membantu perut kenyang lebih lama, meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan kalori berlebihan.

LEBIH BANYAK MASA MENONTON ATAU MELAYAN GADJET
Tanpa sedar kita lebih banyak menghabiskan masa untuk menonton telivisyen atau leka dengan gadjet daripada melakukan aktiviti fizikal atau bergerak aktif sehingga Perut Buncit.

Menurut kajian ke atas sekumpulan wanita yang menghabiskan masa 3 jam menonton televisyen mempunyai 2 kali ganda untuk mengalami obesiti berbanding mereka yang hanya menghabiskan masa hanya 1 jam.

GENETIK
Faktor genetik memainkan peranan dalam menentukan lokasi lemak terkumpul.

Umumnya obesiti menyebabkan 2 jenis perubahan bentuk badan iaitu jenis epal dan jenis pir.

Jenis epal adalah disebabkan oleh lemak yang berkumpul di perut dan jenis pir pula pengumpulan lemak berlebihan di bahagian pinggul dan paha.

Walaupun genetik menentukan di mana lemak berada tetapi sebenarnya obesiti boleh di cegah dan di kawal dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat.

SERING TERTEKAN (STRESS)
Tekanan (stress) menghasilkan hormon kortisol iaitu sejenis hormon yang dirembes oleh kelenjar adrenal yang berfungsi memberi ‘respon’ terhadap perubahan fisiologi ketika anda sedang tertekan.

Tahukah anda yang hormon ini menyebabkan lemak lemak berkumpul di bahagian Perut seterusnya menghasilkan Perut Buncit.

KURANG TIDUR
Tidak cukup tidur menyebabkan rasa menyebabkan sel lemak kurang responsif terhadap hormon insulin.

Selain dari itu, hormon yang mengawal rasa lapar (ghrelin) dan hormon yang menyebabkan rasa kenyang (leptin) juga di pengaruhi oleh kualiti tidur.

Semakin kurang waktu tidur anda maka semakin tinggi ghrelin dan semakin rendah leptin dalam badan anda.

Anda masih boleh ikhtiar masalah Perut Buncit ini dengan penggunaan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT yang bersifat Lebih Panas kerana ramuan Pati Halia yang kami lebihkan sebagai Agen Pelangsingan yang membantu Pembakaran Lemak dalam badan anda.

Lemak Jahat ini tidak hanya dikesan berlebihan pada bahagian Perut sahaja malah mampu berkumpul pada bahagian badan yang lain seperti diLengan Tangan, Belakang Badan, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Selepas sapu sapu anda boleh lilit Bengkung, Plastik Wrap atau mengenakan Korset untuk kesan yang lebih cepat.

Tiada paksaan cuma berkongsi tip tambahan.

Dengan menggunakan Losyen Mustajab Oren ini juga turut akan membantu pada masalah Selulit yang mengerutu pada lapisan kulit anda.

Meskipun Selulit ini terlindung tetapi jangan abaikan kerana kulit anda juga perlu kelihatan cantik.

Losyen Mustajab ini mesra pelanggan kerana ianya mudah di bawa kemana sahaja, tidak berminyak, tidak melekit, mudah meresap dan boleh di bawa solat.

Kaedah penggunaannya juga sangat mudah, hanya Sapu Sapu secara membulat, perlahan tanpa perlukan urutan yang kuat.

Ratakan Perut Buncit anda dengan penggunaan Losyen Mustajab Extra Hot ini secara konsisten sebaiknya pada waktu pagi selepas mandi dan malam sebelum tidur untuk kesan yang memuaskan.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply