Kelebihan Senaman Yoga Untuk Kesihatan

Yoga

Yoga
Yoga

Senaman Yoga pada asalnya di amalkan dalam ritual keagamaan di India dan telah mengalami evolusi kepada bentuk senaman untuk kesihatan dalaman dan minda malah sudah tidak asing lagi di negara kita dan antara senaman yang menjadi pilihan ramai wanita masa kini.

Mungkin kerana Yoga ini tidak memerlukan pergerakan yang termengah mengah seperti berjalan kaki atau berjoging.

Pada anda yang malas ke gimnasium atau segan beriadah dipersekitaran terbuka, Yoga ini adalah senaman yang sesuai untuk anda kerana ianya boleh di lakukan di tempat tertutup.

Sudah banyak tersedia tempat khas atau kelas untuk memenuhi minat anda pada senaman Yoga ini terutama pada yang tinggal di bandar metropolitan yang lebih tinggi permintaannya.

Yoga ini boleh juga di lakukan di rumah pada waktu terluang cuma pengendalian senaman ini sendiri agak berbahaya jika postur yang ingin dilakukan agak berisiko.

Apakah kebaikan senaman Yoga ini sehingga menjadi pilihan ramai wanita? Antara kesan kebaikan daripada senaman Yoga ini;

MENENANGKAN FIKIRAN ATAU MENGURANGKAN ‘STRESS’
Yoga antara senaman yang efektif untuk menenangkan diri dari dibelenggu segala jenis ‘stress’ selain turut membantu memulihkan emosi anda.

Displin pada senaman Yoga ini, memerlukan anda sentiasa tenang dan menjaga pernafasan ketika melakukan jenis senaman yang diinginkan.

Secara tidak langsung ianya melatih anda untuk sentiasa tenang berhadapan dengan sebarang cabaran dan dugaan yang mendatang malah sifat panas baran juga dapat di atasi secara berperingkat.

BERAT BADAN
Senaman Yoga sama seperti senaman yang lain, mampu membantu turunkan berat badan walaupun impak senaman Yoga ini tidak sehebat anda berjoging, bersenam di gimnasium atau berzumba namun ianya berupaya bantu turunkan berat badan anda.

Tahukah anda jumlah kalori yang mampu di bakar ketika senaman Yoga selama lebih kurang satu jam adalah sebanyak 240 kalori ibarat anda berjalan dan berkebun selama satu jam.

POSTUR BADAN
Senaman Yoga ini mampu membantu memulihkan kembali struktur tubuh anda.

Ada kemungkinan sebelum ini anda duduk menegak dan kurang bergerak semasa berada di pejabat sehinggakan otot tegang penyebab anda di serang sakit sendi.

Melalui senaman Yoga ini, ianya membantu atasi masalah ketegangan otot dan sendi anda.

Semasa senaman Yoga ini, keseluruhan pergerakan otot dituntut kembali lebih fleksibel sekaligus semua otot akan bergerak dan keadaan ini akan membantu memulihkan postur tubuh untuk kembali normal.

TUBUH MUDAH LENTUR (LEBIH FLEKSIBEL)
Berbalik pada ‘point’ sebelum ini, kebaikan senaman Yoga ini membantu tubuh anda menjadi lebih fleksibel.

Pergerakan ketika senaman Yoga ini memerlukan keseluruhan tubuh bergerak dan pergerakan yang sukar akan menjadikan tubuh anda lebih fleksibel.

Apabila sudah fleksible, tubuh anda akan lebih seimbang dan otot akan lebih kuat.

Ini akan membantu memudahkan kerja kerja harian anda atau bersenam tanpa sebarang masalah.

Secara tidak langsung senaman ini membantu menguatkan tulang anda.

MENINGKATKAN DAYA TUMPUAN (KONSENTRASI)
Antara kebaikan lain senaman Yoga ini adalah mampu membantu meningkatkan daya tumpuan (konsentrasi) anda.

Yoga bukan hanya senaman yang melibatkan fizikal sahaja malah menuntut kekuatan mental supaya kosongkan fikiran atau lebih tenang sebagai persiapan untuk melakukan senaman ini.

Jelas ianya mampu membantu dan melatih anda tingkatkan tahap tumpuan (konsentrasi) supaya lebih fokus dengan sesuatu yang anda lakukan.

Sungguh pun senaman Yoga ini tidak seligat senaman yang lain tetapi ianya melibatkan pergerakan yang melenturkan tubuh anda.

Keadaan ini menandakan anda tidak terkecuali dari sebarang kecederaan atau kesakitan jika anda tersilap cara atau melampaui tahap kemampuan.

Untuk itu anda memerlukan jurulatih yang bertauliah untuk memantau senaman anda bersama produk mustajab yang turut berperanan dalam melindungi anda dari kecederaan atau kesakitan.

Kami memilih Pati Halia Tulin dan Capsicum di satukan dalam Losyen Mustajab Super Hot ini untuk impak kepanasan bertahan pada jangkamasa yang lama sepadan dengan namanya.

Fungsi panas pada Losyen Mustajab Merah ini akan membantu bahagian Tengkuk, Lengan, Belakang Badan, Pinggang, Pinggul, Paha, Betis dan Tapak Kaki agar tidak diganggu dengan kecederaan atau kesakitan antaranya Kejang Otot, Sakit Sendi atau Lenguh Lenguh Badan terutama sesudah selesai senaman anda.

Selain dari mencegah kesakitan atau kecederaan, Losyen Mustajab Merah ini turut sama membantu masalah berat badan anda dengan kaedah Membakar Kumpulan Lemak yang banyak di bahagian Perut, Pinggang, Pinggul, Paha, Betis dan Lengan sehingga menampakkan potongan fizikal anda bukan di tahap ideal.

Cara penggunaan yang sebaiknya, sebelum anda mula dengan sebarang senaman atau pergerakan, sapu dulu pada lapisan kulit anda supaya kepanasan ini akan bertindakbalas sedang anda bersenam nanti.

Bukan hanya kalori yang berjaya dibakar oleh senaman ini malah segala Lemak Jahat juga akan dibakar oleh Losyen Mustajab yang sedang anda gunakan.

Ini bermakna anda akan dapat impak yang berganda bukan setakat pada kesihatan malahan pada kecantikan susuk tubuh anda.

Sudah jelas yang senaman Yoga ini mendatangkan kebaikan pada kesihatan jiwa dan mental jika dilakukan dengan konsisten.

Tanpa anda sedari dengan melibatkan penggunaan Losyen Mustajab Super Hot ketika anda bersenam merupakan bonus pada susuk tubuh anda sekaligus otot otot di tubuh anda juga sihat.

Anda akan lebih bersemangat untuk ke kelas Yoga bersama teman teman dan jurulatih yang bertauliah untuk pantau senaman anda sehingga menjadikan senaman Yoga ini antara gaya hidup sihat anda.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply