Kapsul Pati Halia Nightriem

Kapsul Pati Halia
Sistem Pencernaan Manusia
Sistem pencernaan merupakan organ badan manusia yang sangat penting dan harus dijaga kesihatannya kerana manusia perlu makan dan minum setiap hari. Makanan serta minumanan tersebut akan melalui sistem percernaan lalu disalurkan pula ke seluruh tubuh badan yang lainnya. Sistem percernaan yang kurang baik akan menyebabkan toksik berlaku dalam badan berlaku seterusnya menyumbang kepada sakit kepala, sukar untuk membuang air besar, perut buncit, angin berlebihan dalam badan dan juga kegemukan. Badan pula akan menjadi cepat letih dan lesu serta tidak bermaya melakukan aktiviti seharian. Dunia Herbs yang menggunakan Halia sebagai ramuan tradisional utama dalam produknya telah mengeluarkan Kapsul Pati Halia Nightriem sebagai produk pertama untuk diambil secara oral.

Kelebihan Dan Khasiat Halia
Halia mengandungi air, karbohidrat, serat, kalium, fosforus, kalsium, tenaga, protein, gentian, niasin, asid amino, gingerols, oleoresin, pati minyak, vitamin A, B dan C, lemak dan asid organik. Ia dikatakan dapat merawat penyakit banyak angin dalam badan, sakit kepala, sistem pencernaan bermasalah, muntah-muntah, cirit-birit, disentri, asma, sakit perut, reumatisme, pengaliran darah bermasalah, serta banyak lagi. Halia ini bersifat panas jika kita amati dan juga lembap. Halia berupaya memanaskan tubuh badan, membantu proses pencernaan serta melembutkan dinding perut.

 
Ramuan Kapsul Pati Halia Nightriem
Kapsul Pati Halia Nightriem mengandungi empat bahan utama yang terdiri daripada ramuan tradisional iaitu Folium Cassia Angustifolia 100mg, Folium Cassia Alata 100mg, Rhizoma Zingiber Officianalle 100mg serta Semen Foeniculum Vulgare 100mg. Keempat-empat ramuan utama ini mempunyai fungsi khusus untuk membantu sistem percernaan yang bermasalah. Kapsul Pati Halia Nightriem digunakan secara tradisional untuk membuang angin dalam badan, melegakan sembelit ringan, mengurangkan berat badan serta perut buncit dan membantu mendapatkan tubuh badan yang ideal.

Cara Pengambilan Kapsul Pati Halia Nightriem
Kapsul Pati Halia Nightriem diambil sebanyak 4 hingga 6 biji setiap malam sebelum tidur. Pengguna baru yang ingin mencuba-cuba dahulu produk ini untuk memastikan kesesuaian dengan tubuh badan masing-masing juga boleh mengambil 2 biji dahulu dan perlahan-lahan meningkatkan dos kapsul Pati Halia ini. Selepas lapan hingga sepuluh jam pengambilan empat atau enam biji kapsul sehari, sisa-sisa lemak yang tidak diperlukan, beserta kotoran dan lendir akan dibuang secara teratur melalui sistem perkumuhan secara berjadual.

logo-kualiti

Harga : SM RM35.00 / SS RM39.00
Kandungan : 100 kapsul
KKM : MAL07081562TC

beauty herbs

Shares