Jenis Lemak Badan

Lemak Badan

Lemak Badan
Lemak Badan

Masalah berat badan bukan masalah ringan tetapi merupakan masalah utama yang di alami hampir 80% daripada jumlah rakyat Malaysia terutama di kalangan kaum hawa.

Umum telah tahu bahawa berat badan ini merupakan keadaan di mana individu itu memiliki lebihan lemak dalam badan sehingga boleh mendatangkan kesan buruk pada kesihatan.

Fakta ini kedengaran amat merunsingkan malah proses menurunkan berat badan adalah proses yang cukup sulit dan perlukan displin diri yang amat tinggi.

Dalam membantu azam anda untuk kurangkan berat badan atau kembali kurus, kami akan berkongsi Jenis Lemak Badan dan cara untuk anda atasi.

Perkongsian ini untuk anda beri lebih tumpuan pada bahagian yang perlu di hakis Lemak untuk anda dapatkan bentuk badan yang sudah lama anda idamkan.

LEMAK BERTUMPU PADA BAHAGIAN ATAS BADAN
Lemak ini berkumpul apabila pengambilan kalori yang tinggi tetapi kurang melakukan aktiviti pembakaran kalori.

Bermakna anda sudah terlebih makan tanpa melakukan senaman, bersukan atau kurang aktif.

CARA ATASINYA,
• Anda perlu rajin bersenam antaranya aerobik, berjalan, berlari atau berenang sekurang2nya 30minit setiap hari.

• Pengambilan gula dan segala minuman dan makanan manis sudah sewajarnya anda kurangkan atau sebaiknya lupakan kerana ianya tidak akan membuat anda rasa kenyang malah mendorong anda mengambil lebih banyak makanan yang tidak sihat atau tidak perlu.

LEMAK PADA BAHAGIAN BAWAH ABDOMEN
Lemak berkumpul pada bahagian abdomen akibat dari tekanan, depresi juga kerisauan yang terlampau (bahasa saintifik anxiety)

CARA ATASINYA,
• Anda perlu elakkan diri dari ‘stress’ dan cuba belajar untuk lebih ‘relax’ atau rehat. Hormon ‘stress’ penyebab pada Lemak terkumpul pada bahagian perut. Sebaiknya anda buat medisasi atau senaman pernafasan.

• Minuman teh hijau herba adalah kaedah terbaik untuk anda bertenang tetapi pastikan teh hijau anda tidak bercampur susu ya.

LEMAK BADAN RENDAH (BAHAGIAN PAHA DAN KE BAWAH)
Bahagian paha anda besar di sebabkan lebihan gluten dalam diet anda.

Sudah pasti anda tidak selesa pada bahagian paha yang kelihatan besar maka anda perlu cuba ubah plan diet yang tidak mengandungi gluten.

CARA ATASINYA,
• Lakukan aktiviti berjalan sambil turun naik tangga. Aktiviti ini mampu membantu bakar lemak yang terkumpul pada bahagian paha anda.

• Sebaiknya cuba untuk tidak ‘skip’ sarapan pagi. Sekiranya anda ‘skip’ sarapan pagi ini, anda akan rasa terlalu lapar sehingga anda akan makan berlebihan atau pada hidangan yang banyak di waktu makan tengahari atau petang.

PERUT BUNCIT
Pengambilan minuman berkarbonat dan alkohol berlebihan penyebab pada perut anda buncit.

Sepatutnya anda fikir dulu sebelum minum minuman ini jika masih mahukan bentuk perut yang kempis dan ‘sexy’.

CARA ATASINYA,
• Kurangkan pengambilan minuman berkarbonat dan alkohol atau sebaiknya anda berhenti terus.

LEMAK BADAN RENDAH (TERMASUK BAHAGIAN) KAKI
Kaum wanita yang berhadapan dengan masalah urat atau wanita yang sedang hamil, biasanya kaki anda akan membengkak.

CARA ATASINYA
• Sebaiknya kurangkan makanan masin kerana makanan masin penyebab pada pengumpulan cecair dalam badan.

• Jangan biasakan duduk tanpa sebarang pergerakan melebihi dari 30 minit. Cuba untuk berdiri dan berjalan secara kerap.

PERUT BESAR DENGAN LEMAK PADA BAHAGIAN ATAS DAN BELAKANG BADAN
Lemak ini terjadi di sebabkan anda seorang yang kurang aktif.

Anda tiada pilihan melainkan mula bersenam atau bersukan segera sekira perut dan lemak tersebut menganggu anda.

CARA ATASINYA
• Pastikan tidur anda cukup kerana tidak cukup tidur penyebab pada perubahan hormon dan ini akan meningkatkan selera makan sehingga menyebabkan berat badan anda bertambah.

• Cuba amalkan makan makanan yang kaya dengan fiber.

Cara untuk anda atasi Lemak Badan ini antara lainnya dengan penggunaan produk LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT secara konsisten.

Losyen Mustajab Oren sejenis losyen panas dengan ramuan Pati Halia Tulin yang kami gandakan untuk kepanasan yang sebenar.

Kami mahu anda resapkan kepanasan Losyen Mustajab Oren ini pada lapisan kulit anda yang di gemari oleh Lemak antaranya bahagian Lengan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Lebih efektik jika anda kemaskan sapuan di bahagian Perut dengan lilitan Bengkung atau Korset supaya Lemak lemas kepanasan lalu cair.

Segelitir dari anda masih tidak puashati dengan masalah Selulit yang bertepek pada lapisan kulit anda.

Walaupun Selulit dilindungi oleh pakaian anda, ianya masih perlukan perhatian anda.

Rawat kesan Selulit ini dengan Losyen Mustajab Oren yang disapu pada lapisan kulit yang penuh dengan si Selulit.

Sepatutnya tiada alasan untuk anda nyahkan lebihan Lemak yang sedang tersimpan dalam badan anda.

Ada banyak tip atau kaedah yang boleh anda rujuk untuk jauhkan Lemak dalam badan anda antaranya konsisten dengan makanan sihat, jangan malas bersenam, waktu tidur mesti cukup, ‘no stress’ dan wajib guna produk Losyen Mustajab Extra Hot sebagai usaha tambahan yang tidak mungkin sia sia.

Anda tidak akan tersalah pilih, Losyen Mustajab Oren ini akan berfungsi dengan baik untuk pastikan anda kembali pada potongan badan yang anda idamkan.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares
One Comment
  1. Akish

    Maaf saya nak bertanya tentang harga..
    Harga yg saya dapat lagi murah dari beli online dlm website dunia herb.. Beli kat toko jamu yg berdaftar pun murah.. Kenapa harga x selari.. Bukankah beli dari tempat keluaran lagi murah..
    Apa2 pun produk dunia herb adalah terbaik.. Sy menggunakan produk lotion mustajab sgt2 mujarab..

0 Pings & Trackbacks
0 Pings & Trackbacks

Leave a Reply