Jenis Hormon Yang Mempengaruhi Berat Badan

Berat Badan

Berat Badan
Berat Badan

Cerita berat badan ini seolah olah tidak pernah habis terutama di kalangan wanita.

Plan diet sambil rancak dengan aktiviti bersenam, bersukan tetapi hasil tidak sepertimana yang anda ‘target’.

Berat badan macam segan nak turun malah adakala makin mendadak naik. Boleh terganggu perasaan sehingga terasa putus asa.

Belum masa untuk anda putus asa sebaiknya kenal pasti dulu puncanya, ada banyak kemungkinan yang menganggu usaha anda untuk turunkan berat badan antaranya ketidak seimbangan Hormon.

Hormon ini terdiri dari empat jenis yang bila mana salah satu atau ke semua Hormon ini kacau bilau ini akan mengakibatkan gangguan hampir pada keseluruhan aspek badan anda sehingga sukar untuk anda turunkan berat badan selain dari faktor kuat makan yang sering anda dengar.

Jom kami kongsikan jenis Hormon yang ada kaitan dengan berat badan anda dan cara penyelesaiannya

HORMON ESTROGEN
Berperanan membentuk sifat kewanitaan anda.

Secara umumnya Hormon ini terkawal cuma akan ada sedikit perubahan ketara ketika anda haid dan hamil penyebab pada perut sebu, buncit dan timbul jerawat serata muka.

Lebih ketara pada kaum wanita yang melangkah dan melalui fasa menopause.

Apabila nisbah estrogen melebihi progesterone ini akan mengakibatkan badan anda lebih cenderung menyimpan lemak disekitar perut maka buncitlah perut.

PENYELESAIAN Hormon Estrogen berlebihan, pastikan nisbah antara estrogen dan progesterone adalah penting.

Sebaiknya amalkan pengambilan sayuran dan ulaman dengan banyak agar sumber serat akan serap keluar sumber estrogen berlebihan dari badan anda, kurangkan pengambilan gula dan makanan terproses juga bersenam.

HORMON INSULIN
Penting dalam mengawal kadar gula dalam badan.

Jika Hormon insulin meningkat, ia tidak hanya penyebab pada masalah diabetis malah penyebab pada peningkatan berat badan mendadak.

Ia juga bantu kawal lemak dan karbohidrat dalam badan selain dari mengawal kadar gula dalam darah.

PENYELESAIAN Hormon Insulin berlebihan, amalkan pengambilan air suam degan sedikit cuka epal sebelum sarapan atau selepas makan terutama selepas makan makanan yang tinggi gula atau karbohidrat.

Lebihkan pengambilan protein, makan pada jumlah sedikit tetapi kerap, memilih karbohidrat biasa serta kurangkan atau elakkan gula dari hidangan diet harian anda.

HORMON CORTISOL
Dikenali dengan istilah Hormon ‘Stress’.

Dengan keadaan dunia hari ini yang sentiasa sibuk dan penuh dengan ‘stress’ maka akan bertimbunlah Hormon ini dalam badan anda.

Ini akan menyebabkan anda mempunyai nafsu makan yang luar biasa sehingga berat badan makin naik tanpa anda sedari.

Malah jika Hormon ini berlebihan pada jangkamasa yang lama, ia akan terkesan pada kesihatan jantung menyebabkan badan anda menyimpan lemak di sekeliling organ termasuk dalam perut buncit anda.

PENYELESAIAN Hormon Cortisol berlebihan, cuba kurangkan pengambilan minuman berkafein dan bertindak mengurangkan ‘stress’, pengambilan ‘supplement’ yang mengandungi magnesium, B-Vitamin serta tidur yang cukup dan berkualiti.

HORMON LEPTIN
Hormon ini dihasilkan oleh sel lemak dalam badan anda dan fungsi utamanya memberitahu otak yang perut anda sudah kenyang.

Pada peringkat optimum, jumlah Leptin adalah mencukupi namun memandangkan diet anda mengandungi gula, garam dan bahan pengawet berlebihan sehingga menyebabkan penghasilan lemak berlebihan seterusnya Leptin akan bertimbun timbun.

Akhirnya tidak mampu memberi ‘signal’ pada otak yang perut anda kekenyangan.

PENYELESAIAN Hormon Leptin berlebihan, penting untuk tidur secukupnya agar anda tidak cenderung untuk makan berlebihan terutama yang tinggi kandungan gula dan karbohidrat.

Telah terbukti apabila tidur tidak cukup akan menjejaskan penghasilan Leptin maka akan lewat ‘signal’ ke otak nak sampai maka penyebab anda akan makan berlebihan.

Selain dari aspek tidur, amalkankan juga ‘supplement’ atau pemakanan yang tinggi omega 3 antaranya ikan, chia seed dan kurangkan pengambilan gula juga cukupkan waktu senaman dalam seminggu.

Anda boleh minta nasihat pihak doktor untuk pemeriksaan dan kenal pasti Hormon mana yang suka cari pasal dengan badan anda sehingga sukar untuk anda kurus sambil mencuba LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT sebagai alternatif tambahan untuk hasil yang lebih cepat.

Losyen Mustajab yang dipadukan dengan ramuan Pati Halia berganda supaya kesan Panas Losyen Mustajab Oren ini meresap pada lapisan bawah kulit anda agar Lemak yang berlapis di lapisan kulit merasai kehangatannya sehingga Lemak Cair.

Tujukan Losyen Mustajab Oren ini pada bahagian yang tepat dan padat Lemak antaranya di bahagian Lengan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha dan Betis.

Kami galakkan pemakaian Bengkung, Korset atau ‘Plastic Rapping’ selepas anda sapukan Losyen Mustajab Oren ini.

Mungkin rumit pada anda tetapi hasilnya pasti tidak mengecewakan.

Losyen Mustajab Oren ini tidak hanya tertumpu pada Pembakaran Lemak sahaja malah turut membantu masalah Selulit yang menjadi musuh utama wanita.

Selulit ini mungkin anda boleh sorok tetapi semakin dibiar, tidak mustahil ianya akan kekal cacat pada lapisan kulit anda.

Anda harus bertindak merawat Selulit ini. Sapukan Losyen Mustajab Oren ini ke bahagian Selulit juga Berlemak.

Gunakan secara teratur untuk dapatkan kesan yang maksimum.

Setelah anda kenal pasti Hormon mana yang sering mengganggu berat badan anda, konsistenlah dengan cara penyelesaiannya dan gandakan usaha anda dengan penggunaan Losyen Mustajab Extra Hot agar berat badan anda berjaya kembali dan kekal Langsing dan Ramping.

Bila impian anda dimakbulkan secara automatik gaya hidup harian anda akan penuh dengan aura positif.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply