Jaga Buah Pinggang Anda Sebelum Terlambat!!

Assalamualaikum… Semua Pembaca…

Penjagaan buah pinggang perlu dilaksanakan sejak awal lagi.. Ingat pesan Tok Aki ni sebab jika tidak dijaga awal anda mungkin perlu berulang-alik ke pusat hemodialisis untuk mendapatkan rawatan.

Buah pinggang adalah organ penting dalam badan di mana fungsi badan akan beroperasi dengan baik jika segala organ penting berada pada tahap optimum yakni dengan kata mudah ialah SIHAT.

Tok Aki ingin dedahkan dulu tanda-tanda awal penyakit buah pinggang supaya pembaca semua mengerti atau berwaspada dengan penyakit yang boleh membawa kemudaratan kepada kita ini.

•  Ketidakselesaan ketika membuang air kecil
•  Darah keluar ketika kencing
•  Sakit bahagian belakang badan
•  Kerap membuang air kencing
•  Pergelangan kaki bengkak
•  Sembap atau kehitaman pada keliling mata yang berlarutan terutama pada waktu pagi

kidneyJika pembaca menghadapi masalah ini, Tok Aki nasihatkan supaya merujuk kepada pakar untuk mengesan sama ada anda menghadapi masalah ini atau sebalik. Namun, Tok Aki berdoa pembaca Tok Aki bukannya tergolong dalam kategori berpenyakit berbahaya ini.

Bagi yang berusia, mereka perlu akur dengan tahap kesihatan buah pinggang kerana jika usia sudah lanjut, masalah buah pinggang sedang menyerang, malah antibodi kita juga kurang memuaskan.

Bagaimanapun, Tok Aki ingin kongsikan petua untuk menjaga buah pinggang supaya kekal sihat. Semua pembaca kena sedar badan kita ni memerlukan penjagaan rapi supaya penyakit tidak senang hinggap.

Petua 1: Daun Ketumbar
Cara penyediaannya mudah kerana Daun Ketumbar atau Daun Sup ni sedang diperoleh di pasar tani atau pasar raya berdekatan.

Bersihkan daun berkenaan dengan air bersih dan leraikan antara daun dengan batang (ambil daunnya saja) sebelum rebus selama 10 hingga 20 minit.

Selepas mendidih, biarkan air rebusan itu sejuk terlebih dulu sebelum asingkan antara air dengan daun. Airnya boleh diminum 3 kali sehari.

Insya-Allah Daun Ketumbar  sememangnya terkenal dengan sebagai ejen pembersihan terbaik untuk buah pinggang.

Petua 2: Elak makan makanan segera, minum air masak secukupnya
Makanan segera memiliki bahan kimia tinggi yang membuatkan buah pinggang terpaksa berkerja kuat untuk menapisnya. Tok Aki ingin menasihatkan supaya pembaca dapat meminum air masak secukupnya. Air mampu bertindak sebagai bendalir untuk membantu mencuci buah pinggang.

Petua 3: Jus Mustajab GOLD keluaran Dunia Herbs

single jus mustajab gold
Amalan meminum Jus Mustajab GOLD keluaran Dunia Herbs adalah langkah bijak dan mudah untuk mereka yang kurang gemar menyediakan langkah yang mungkin agak rumit demi membantu menjaga buah pinggang.

Ia adalah produk yang paling sesuai untuk menjaga buah pinggang.

Harganya tidak mahal untuk merawat pelbagai penyakit iaitu RM128 (SM) dan RM138 (SS) sebotol (500 ml).

Selamat mencuba petua yang Tok Aki kongsikan dan JANGAN LUPA!!! DAPATKAN JUS MUSTAJAB GOLD. Jadikan ia satu keperluan di rumah anda….

Sekian..

Shares

Leave a Reply