Gerak Tari Yang Membakar Lemak

Menari bukan hanya aktiviti untuk keseronokan semata mata tetapi ada manafaat dari aktiviti ini.

Pelbagai jenis tarian digabungkan menjadi latihan fizikal yang mampu meningkatkan kesihatan dan kesegaran tubuh badan malah untuk anda yang masih tercari cari cara untuk membantu mengurangkan berat badan yang menyeronokan maka Tarian adalah pilihan terbaik.

Mungkin sebelum ini anda telah mencuba pelbagai aktiviti seperti yoga, ‘weight lifting’, cardio yang agar membosankan tetapi apabila anda Menari ianya sama sekali berbeza.

Bayangkan saat anda berada dalam bilik yang luas dan Menari di iringi irama muzik kegemaran anda bukankah ianya sesuatu yang menyeronokan dan anda pasti ‘enjoy’.

Aktiviti ini membolehkan anda menghadiri kelas tarian bersama teman teman dan tanpa anda sedari, anda berjaya melakukan aktiviti ini secara berterusan pada setiap minggu malah ianya tidak hanya membantu pembakaran kalori sekaligus turut menurunkan berat badan anda.

ZUMBA ‘DANCING’
Satu bentuk Tarian yang paling popular dalam masyarakat moden.

Ianya bukan Tarian tetapi lebih kepada program kecergasan aerobik yang menggabungkan pergerakan Tarian bersama irama muzim latin.

Ciptaan oleh Boto Perez, beliau seorang penari dan koreografer yang berpengkalan di Miami.

Istilah zumba adalah dari perkatan Columbia yang bermaksud ‘bergerak pantas dan berseronok’.

BALLET
Antara cara yang bagus untuk membantu meningkatkan fleksibiliti anda juga menguatkan bahagian belakang badan, abs, pinggul dan paha.

Malah Tarian ini sesuai untuk ibu hamil & dijadikan rutin latihan semasa mereka hamil.

HIP HOP
Sejenis tarian yang memerlukan tenaga yang banyak, terkadang tidak terikut rentak tarinya tetapi sangat menghiburkan.

Saat anda menari hip hop ini, seolah olah anda berada dalam dunia yang lain, anda kelihatan lebih ‘cool’ selain dari membantu anda mengurangkan berat badan.

BELLY DANCING (TARIAN GELEK)
Tarian jenis ini tidak memerlukan banyak tenaga sepertimana jenis tarian yang lain tetapi ianya masih punya kebaikan dalam membantu mengurangkan berat badan anda.

Pada anda yang sukakan sejenis tarian yang tidak memerlukan pergerakan yang lincah, lebih kepada pergerakan yang lemah lembut, Tarian gelek ini adalah alternatif yang menarik.

SAMBA
Tarian samba ini cukup terkenal di Brazil yang lebih melibatkan pergerakan pada bahagian otot paha, otot perut (abs) dan otot glutes dan berkesan pada keseluruhan tubuh badan anda.

Setiap langkah Tarian ini antaranya lompatan membantu melangsingkan pinggang sekaligus mengurangkan berat badan anda.

HOOP DANCING
Terkenang zaman kanak kanak yang mana sangat mengemari mainan gelung.

Cuba anda menari menggunakan gelung ini sambil mengimbas zaman kanak kanak anda ddan selitkan irama muzik setiap kali anda melakukan latihan gelung ini.

Mulakan pada peringkat asas sehingga anda mampu mendapatkan ‘beat’ yang betul. Jika anda amalkan, ianya membantu membakar kalori anda.

JAZZ
Jazzexercise satu lagi ciptaan dunia moden.

Rutin kecergasan yang mungkin mempunyai sedikit persamaan dengan tarian jazz klasik.

Jazzexercise ini lebih tertumpu pada pergerakan nada dan menguatkan badan.

Ini boleh dikatakan sama seperti senaman cardio yang di iringi ‘beat’.

SALSA
Kelainan pada Tarian salsa ini adalah anda memerlukan teman menari.

Apakata anda pelawa sang suami untuk menari bersama, pasti lebih menyeronokkan, sekali sekala apa salahnya.

Bukan hanya anda yang mendapat manafaatnya malah turut membantu kurangkan berat badan encik suami.

Aktiviti Menari tiada bezanya dengan aktiviti riadah yang lain, masih melibatkan pergerakan otot badan dan dalam masa yang sama masih berisiko untuk sebarang kesakitan dan kecederaan.

Selain dari anda sendiri harus berhati hati, anda juga perlukan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT kerana malang tidak berbau.

Walaupun Losyen Mustajab ini bukan sejenis ubat tetapi anda masih boleh berharap padanya.

Diformulakan khas Dari Pati Halia dan Capsicum untuk memberi tahap kepanasan yang bertahan untuk jangka waktu yang lama bagi membantu mengelakkan Kekejangan Otot, Sakit Sendi serta Lenguh Lenguh Badan sepanjang atau selepas aktiviti anda.

Kepanasan Losyen Mustajab Merah ini turut memberi impak Pembakaran Lemak yang lebih efektif bagi anda yang masih dalam misi untuk kurus.

Khasiat Losyen Mustajab kami tidak hanya melindungi anda dari Kesakitan atau Kecederaan malah ianya turut membantu anda kembali pada bentuk badan idaman.

Di syorkan Sapu Sapu Mustajab sebelum anda mula dengan Tarian anda.

Penggunaan Losyen Mustajab ini sangat mudah, tidak memerlukan kepakaran tukang urut, anda sendiri boleh lakukan, hanya picit losyen pada tapak tangan, mulakan dengan sapuan secara membulat, perlahan, tidak perlukan urutan yang kuat.

Sapukan pada bahagian Tengkuk, Bahu, Lengan Tangan, Pergelangan Tangan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha, Betis dan Tumit Kaki bahagian yang mana mudah terkehel sekaligus membantu Pembakaran Lemak pada bahagian yang Padat Lemak.

Anda yang ada Selulit juga tidak salah mencuba Losyen Mustajab Merah ini.

Jangan putus asa dengan Selulit ini sedangkan anda ada solusi dengan Losyen Mustajab Merah ini untuk kurangkan kesannya.

Sebaiknya penggunaan Losyen Mustajab ini disyorkan secara konsisten, jadikan sebagai rutin harian terutama pada waktu pagi selepas mandi dan malam sebelum tidur. Untuk anda rajin beriadah, ‘workout’, Menari atau berzumba, pastikan Sapu Sapu Mustajab Super Hot dulu sebelum anda mulakan langkah untuk dapatkan kesan yang memuaskan.

Losyen mudah meresap di kulit, tidak berminyak, mesra wudhu dan solat.

Gerak Tari anda akan lebih menyeronokkan dan anda pasti tidak kecewa dengan perubahan pada diri anda yang lebih sihat dengan penampilan yang lebih Langsing dan Ramping impak dari penggunaan Losyen Mustajab Super Hot.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply