Gemuk Bukan Sebab Bahagia, Tetapi Anda Stress!

stress

stress

stress

Ada kalanya kedengaran suara nakal yang mengusik anda, ‘dah berisi la awak ni’ atau ‘awak ni nampak lain la sekarang ni, berisi sikit kot’, apa perasaan anda di saat terdengar teguran manja itu?

Mulalah tarik muka tetapi sebaiknya terima teguran dengan hati yang terbuka dan positif.

Ada hikmahnya bila mereka berterus terang, anda akan mula sedar yang fizikal badan anda sudah berisi dalam erti kata lain, berat badan sudah bertambah.

Adakah sebab anda ‘happy’ atau sedang bahagia? Itu bukan alasan berat badan naik malah tidak boleh di terima pakai.

Ada kajian menunjukkan yang berat badan mudah naik di sebabkan kegagalan anda menangani ‘Stress’.

‘Stress’ bukan sahaja membebankan minda tetapi tanpa di sedari ‘Stress’ juga memberi kesan buruk pada badan anda.

Anda perlu tahu mengapa ‘Stress’ boleh menyebabkan anda mudah berisi atau gemuk.

Cuba atasi dan elakkan dari terus di belenggu ‘Stress’ sehingga mendatangkan impak yang tidak sihat pada diri anda.

‘STRESS’ PEMUSNAH DIET

Saat anda ‘Stress’, selera pada makanan akan membuak buak. Menurut kajian, terdapat satu bahagian pada otak yang berfungsi merekod matlamat jangka panjang dan menyakinkan diri supaya kekal ke arah matlamat tersebut sehingga tercapai.

Juga menyimpan matlumat supaya minda berpihak pada pilihan yg baik selari dengan misi anda. Apa akan jadi jika anda kerap ‘Stress’?

Bahagian otak tersebut tidak dapat berfungsi dengan berkesan. Akibatnya, anda akan mudah beralih pada diet lama yang akan memudaratkan kesihatan.

‘STRESS’ MENAMBAHKAN SELERA MAKAN
Bila otak terlalu risau, badan akan terdorong untuk merembeskan hormon ghrelin (si ghrelin inilah yang akan memberi signal lapar pada bahagian otak).

Minda akan terangsang pada makanan atau minuman kegemaran yang tidak sihat kononnya untuk ‘Stress relief’ atau ‘reward’ diri.

Ada kajian lain membuktikan bahawa ‘comfort food’ seperti coklat boleh menjadi jalan penyelesaian untuk kurangkan ‘Stress’ anda.

PROSES MEMBAKAR LEMAK TERBANTUT
Anda seorang yang konsisten berdiet, aktif bersenam dan makanan pun sudah di sukat tetapi berat badan masih naik bagai di pam pam.

Cuba periksa tahap ‘Stress’ anda. ‘Stress’ juga punca badan anda sukar memproses lemak menjadi tenaga.

Ada kajian menyatakan, apabila ‘Stress’, tubuh akan menghasilkan protein yang akan membatutkan enzim yang sepatutnya berfungsi untuk bakar lemak.

Selain dari menjaga pemakanan, bersenam, jangan lupa fokuskan minda pada santapan rohani dan didik diri untuk kawal emosi agar lemak dapat di bakar dengan lebih efektif.

METABOLISME BADAN SEMAKIN PERLAHAN
Bila sibuk anda akan lupa untuk makan. Jam 4 petang baru makan tengahari kerana asyik dengan kerja di pejabat atau rumah.

Tabiat ini akan mengurangkan tahap metabolisma dalam badan anda.

Metabolisma yang seimbang penting untuk badan yang sihat.

Pakar mengesyorkan anda displinkan diri mengikut jadual waktu makan yang betul untuk kekalkan berat badan yang ideal.

‘STRESS’ MERANGSANG HORMON YANG MENGGEMUKKAN
‘Stress” di tempat kerja atau di rumah akan membuat minda anda serabut dan anda tidak dapat tidur yang berkualiti.

Kurang tidur akan mengurangkan rembesan hormon leptin, ianya hormon yang merangsang minda untuk berhenti makan ketika kenyang dan meningkatkan paras hormon yang mendorong anda pada makanan.

Kadar produksi hormon kortisol juga turut meningkat dalam keadaan anda ‘Stress”. Paras kortisol yang tinggi mampu membuat badan anda aktif produksi glukos yang akan tingkatkan paras gula dalam darah.

Jika kerap proses ini berlaku maka akan menyebabkan berat badan anda meningkat.

MENYERAP TENAGA SEMASA BERSENAM ATAU BERSUKAN

Tujuan anda bersenam atau bersukan pastinya untuk tingkatkan stamina dan tenaga dalam badan tetapi tanpa di sedari, anda sendiri sudah melakukan 2 perkara dalam satu masa.

Bersenam sambil risaukan timbunan kerja di pejabat atau di rumah. Keadaan ini akan menyebabkan badan mudah penat.

Ada kajian menunjukkan, individu yang bersenam sambil otaknya ligat memikirkan banyak hal, ketahanan otaknya akan berkurangan sebanyak 25%.

Anda mungkin tidak mampu untuk berlari mengikut sasaran di tambah dengan badan yang terasa terlalu lesu selepas sesi senaman anda.

‘Stress’ perlu di kawal tetapi dalam masa yang sama Lemak dalam badan juga harus di kawal dari semakin bertimbun.

Lemak berlebihan juga antara punca anda kegemukan.

Saat ini anda perlukan LOSYEN MUSTAJAB EXTRA HOT dengan rumusan Pati Halia Tulin yang kami gandakan untuk kehangatan yang membantu bakar Lemak lebih efektif.

Selepas anda mandi sapukan dahulu Losyen Mustajab Oren ini pada bahagian Dagu, Lengan, Perut, Pinggul, Peha dan Betis yang biasa menjadi tumpuan si Lemak.

Anda boleh ‘standby’ Losyen Mustajab ini ketika di pejabat, sapu pada bahagian Tengkuk dan Pinggang bila terasa Lenguh Lenguh akibat terlalu lama merenung komputer atau duduk di kerusi.

Anda akan rasa lebih lega apabila Proses Pencernaan lancar dan Angin Jahat dalam badan mudah di nyahkan.

Sekarang anda sudah tahu punca anda gemuk.

Ada pelbagai faktor yang menyumbang pada kegemukan bukan hanya berpunca dari pemakanan semata mata.

Ambil inisiatif untuk kawal ‘Stress’ anda dan dengan bantuan produk Losyen Mustajab Extra Hot, anda mampu tempuh hari hari anda dengan minda yang positif dan jasmani yang sihat.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Rumusan Khas Yang Berkualiti
Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot dirumuskan khas dengan ekstrak halia yang lebih tinggi untuk kegunaan dalam proses pelangsingan badan. Khasiat halia yang pelbagai sememangnya diketahui umum dan mempunyai manfaat khusus seperti menyingkir angin dari badan dan mengempiskan perut.

Khasiat Berganda
Selain dapat membantu melangsingkan badan dan mengempiskan perut yang buncit, losyen ini juga mampu membantu mengurangkan kesan selulit di peha, pinggul dan perut. Rasa hangat yang berpanjangan ianya memberikan rasa selesa dan nyaman kepada pengguna. Khasiat halia yang dipercayai sejak turun temurun untuk mengempiskan perut dan melangsingkan badan kini lebih mudah digunakan dengan adanya Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot.

Pelangsingan badan menjadi lebih efektif dengan Losyen Mustajab Pati Halia Extra Hot yang diakui sememangnya mustajab!!.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply