Category Archives: Kesihatan Dan Kecantikan

  • 4 Tips ‘Simple’ Untuk Turunkan Berat Badan!

    4 TIPS TURUNKAN BERAT BADAN Selain bersenam, menjaga diet seimbang juga penting untuk menurunkan berat badan. Kalau nak cepat turunkan berat, make sure you guys :- ✔️ Ambil breakfast setiap hari. Jangan tinggalkan makan breakfast kerana ia mengekalkan tenaga sepanjang hari. Anda skip breakfast, pada waktu tengahari anda akan jadi terlalu lapar dan menyebabkan anda […]

  • Perut Buncit, Punca Dan Cara Untuk Mengatasi Masalahnya!

    PUNCA & CARA MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT. Anda buncit atau boroi?? Yg pasti, ianya menjejaskan penampilan. Malah beberapa penyakit turut berselindung di sebalik kebuncitan yg mana saiznya tidak sepadan dengan keseluruhan tubuh anda. Rasa tak selesa & cepat letih. Jom semak apa punca perut menjadi buncit?? ❗️SINGKIRKAN MINUMAN BERKARBONAT, Menelan buih karbon dioksida & udara […]

  • 7 Kebaikan Rendam Kaki Dalam Air Panas Bercampur Garam

    7 KEBAIKAN RENDAM KAKI DALAM AIR PANAS BERCAMPUR GARAM Ternyata merendamkan kaki dalam air panas dicampurkan dengan sedikit garam selain dapat membuat kita menjadi rileks dan ianya juga boleh membersihkan kuman yang bersarang di telapak kaki. Merendam kaki juga dapat membuat kaki kita menjadi lebih ringan. Ianya juga sememangnya dipercayai dapat menghilangkan lenguh-lenguh dan kesemutan. […]

  • Cara Hilangkan Dagu Berlapis

    Masalah dagu berlapis ni memang sangat merimaskan, ye dak? Bila pakai tudung pun rasa tak selesa kan. Ini antara tips untuk hilangkan dagu berlapis :- 1. Keep yourself hydrated. So as usual you guys kena minum banyak air kosong. Face bloated mungkin terjadi sebab you guys kurang minum air. 2. Diet seimbang. Kurangkan pengambilan makanan […]

  • Khasiat Lada Benggala Atau ‘Capsicum’ Untuk Kesihatan

    Kenal tak pada LADA BENGGALA atau ‘Capsicum’?? Rupa parasnya menarik disalut pula warna yang terang, nampak elok sangat.. Admin nak kongsi la benda benda baik ‘Capsicum’ ni, bukan setakat bahan dalam masakan jer malah bagus juga untuk kesihatan tubuh badan.. Antaranya :- ➡ Membantu untuk merawat kesakitan otot belakang, terseliuh, lebam, artritis & penyakit sendi. […]