Cara Melegakan Sakit Belakang Yang Berkesan

melegakan sakit belakang

melegakan sakit belakang
melegakan sakit belakang

Definisi Sakit Belakang dikaitkan dengan rasa sakit dan kurang selesa dibahagian bawah Belakang Badan.

Ianya bukan sakit yang luar biasa kerana boleh dikatakan hampir setiap individu mengalaminya tanpa mengenal faktor jantina mahupun usia.

Ada banyak punca Sakit Belakang ini antaranya kecederaan pada tulang belakang dan otot sekitarnya.

Ada masanya Sakit Belakang ini seolah olah menangkap pada bahagian pinggang secara tiba tiba sehingga terkedu dibuatnya dan tidak mampu bergerak.

Untuk sementara waktu sebaiknya anda berbaring dulu dan mohon bantuan dari pasangan anda atau dari pertolongan rakan sekerja jika berlaku ditempat kerja untuk melegakan Sakit Belakang anda antara cara yang digalakkan dengan menuam ais pada bahagian yang sakit selama lebih kurang 20 minit untuk membantu mengurangkan rasa sakit atau bengkak.

Apakah punca sebenar yang mencetuskan anda mengalami rasa sakit dan tidak selesa. Teruskan membaca hingga ke akhirnya.

FAKTOR PEKERJAAN
Pekerjaan yang melibatkan anda mengangkat berat, menolak, menarik atau memusingkan badan boleh mengundang kecederaan dan Sakit Belakang terutama jika beban terlalu berat sehingga tidak tertampung oleh keupayaan atau anda didalam postur badan yang tidak betul.

Faktor faktor ini boleh mendatangkan kesan pada bahagian Belakang dan pinggang.

TEKANAN KERJA
Kerja yang memberi tekanan minda akan cenderung untuk anda tertekan (‘stress’).

Jika tekanan berlaku terlalu kerap atau berpanjangan, ia akan menganggu kesihatan anda.

Antaranya boleh membawa kepada masalah otot (‘muscle tension’).

Bahagian Belakang mengandungi pelbagai otot yang berkemungkinan mengalami masalah (‘muscle tension’) ini.

KERAP MEMBONGKOK

Postur badan yang salah antara punca utama masalah Sakit Belakang.

Kesakitan ini biasanya boleh berlaku bersama sama sakit tengkuk atau bahu.

Postur yang salah akan menyebabkan adanya tekanan pada otot otot dan ‘soft tissues’.

Hal ini akan meningkatkan ketegangan dalam otot yang kebanyakkannya akan mengakibatkan kesakitan.

Cara anda berjalan dan berdiri dengan postur badan yang salah akan membebankan satu satu bahagian badan yang menjadi punca pada Sakit bahagian Belakang Badan.

KERAP MEMAKAI KASUT TUMIT TINGGI
Faktor ini untuk golongan wanita yang menderita Sakit Belakang.

Jika anda seorang yang gemar bergaya dengan kasut tumit tinggi ianya akan memberi tekanan pada tulang belakang anda.

MENGHIDAP PENYAKIT
Sakit Belakang Badan juga boleh berlaku disebabkan oleh penyakit lain antaranya jangkitan pada buah pinggang, jangkitan pada tulang belakang, penyakit batu karang dan kanser.

GAYA HIDUP

Seseorang yang mempunyai gaya hidup yang tidak aktif akan cenderung pada peningkatan ‘stiffness’ sendi dan akan mengakibatkan otot menjadi lemah sehingga menjadi punca dan memburukkan lagi sakit Belakang.

Gaya hidup yang tidak aktif akan membuat anda terlepas dari faedah faedah aktiviti fizikal harian dimana ia membantu untuk memerlihara cakera tulang belakang (disc), tisu tisu badan dan ligamen.

RASA SENGAL DAN LENGUH

Berdiri dan duduk terlalu lama boleh mengakibatkan rasa sengal dan lenguh lenguh terutama pada bahagian tulang Belakan Badan dan kaki anda.

Jika anda kerap berhadapan dengan keadaan ini, jangan bimbang kerana masih ada beberapa kaedah yang boleh membantu anda melegakan Sakit Belakang dengan berkesan antaranya dengan LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA yang diformula untuk pelbagai kegunaan antaranya membantu melegakan Sakit Belakang.

Begitu mudah penggunaannya hanya dengan sapu secara membulat pada bahagian badan yang sakit.

Selain dari bahagian Belakang Badan, Losyen Mustajab Kuning ini tidak kedekut membantu bahagian badan lain yang sakit atau rasa tidak selasa seperti di Tengkuk, Bahu, Lengan Tangan, Perut, Pinggang, Pinggul, Paha, Betis, Tumit dan Tapak Kaki.

Pati Halia Tulin antara ramuan utama Losyen Mustajab Halia ini sudah tentu bagus untuk membantu melegakan Angin Jahat dalam Badan.

Anda yang jarang jarang sendawa atau mudah di serang Kembung Perut, wajib cuba Losyen Mustajab Kuning ini.

Tidak hanya untuk anda malah anak anak yang berusia 5 tahun ke atas juga turut boleh berkongsi Losyen Mustajab yang sama.

Wanita yang mengalami Sakit Senggugut setiap bulan, sangat digalakkan mencuba Losyen Mustajab Kuning ini untuk melegakan kesakitan.

Amalkan sapu pada bahagian Ari Ari, Perut, Pinggang atau mana mana bahagian lain yang sakit sekurang kurangnya 5 hari sebelum hari haid pertama sehingga ke hari terakhir.

Jangan terkejut jika selepas ini anda tidak perlu lagi berguling guling atas katil atau terpaksa cuti sakit hanya kerana Sakit Senggugut.

Berita baik untuk anda yang Perut maju ke depan atau Buncit, sapukan Losyen Mustajab Kuning ini untuk membantu Kempiskan Perut anda atau Buang Lemak pada bahagian badan yang lain.

Anda juga boleh hadiahkan Losyen Mustajab Kuning ini pada kedua orang tua sebagai bekalan rawatan ketika mereka mengalami Sakit Sendi, Otot, Lutut, Pinggang, Gout atau Lenguh lenguh Badan.

Besar nikmatnya jika anda membantu memudahkan mereka menjalani rutin harian serta amal ibadah dengan lebih sempurna tanpa kesakitan lagi.

Banyak khasiat Losyen Mustajab Pati Halia ini yang tidak boleh anda nafikan.

Sakit Belakang anda masih boleh pulih, jangan putus asa, selain dari mencuba kaedah yang kami kongsikan, cuba amalkan sapu Losyen Mustajab Pati Halia ini secara berterusan untuk kesan yang memuaskan.

Losyen Mustajab pelbagai guna untuk seisi keluarga anda.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB!

Fungsi Dan Kegunaan Losyen
Antara kegunaan Losyen Mustajab Pati Halia adalah mengurangkan perut buncit dan membuang angin dalam badan. Sapuan yang kerap di kawasan bermasalah seperti selepas mandi dan sebelum tidur dapat mengurangkan masalah tersebut, selain membantu mengurangkan selulit. Salah satu punca perut buncit adalah disebabkan oleh angin, dan Losyen Mustajab Pati Halia dapat membantu masalah tersebut. Gunakan secara konsisten dan dibantu dengan senaman ringan serta pemakaian bengkung, anda pasti mendapat kesan yang optimum.

Selain itu, Losyen Mustajab Pati Halia juga digunakan untuk mengurangkan sakit-sakit sendi dan otot, lenguh-lenguh pinggang, kesakitan akibat gout serta lemah-lemah badan. Urut perlahan-lahan di tempat yang sakit dan dapatkan rehat secukupnya.

Membantu Masalah Wanita
Masalah senggugut yang sering dihadapi oleh kalangan wanita juga boleh dikurangkan dengan menggunakan Losyen Mustajab Pati Halia. Rasa hangat dapat memberikan kelegaan pada tempat sakit dan perlahan-lahan sakit tersebut akan berkurangan.

Losyen Mustajab Pati Halia keluaran Dunia Herbs terbukti mempunyai banyak kelebihan serta kegunaannya. Ianya mudah dibawa kemana sahaja dan sesuai untuk pelbagai lapisan masyarakat (Tidak sesuai untuk bayi).

Harga : SM RM23.00 / SS RM26.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini
Beli Online : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply