Bersenam, Ubat Pada Kesihatan Dan Kecantikan

bersenam
bersenam

Setiap manusia yang normal pastinya ingin mengejar kehidupan seharian yang lebih sihat dan bahagia. Untuk anda berada pada realiti ini, mental dan fizikal kita perlu berada pada zon bersuhu sihat.

Mahu realisasikan realiti sihat dan bahagia itu, gaya hidup sihat adalah langkah yang paling wajar dipraktikan.

Apa yang anda faham akan definisi Gaya Hidup Sihat? Apakah cara untuk bina gaya hidup sihat ini? Ianya merangkumi pelbagai aspek :-

• PEMAKANANAN YANG SIHAT
• AKTIVITI SENAMAN DAN RIADAH
• ELAKKAN AKTIVITI NEGATIF
• TEKANAN (STRESS)

Untuk kali ini, kami mahu curahkan akan limpahan kebaikan BERSENAM untuk realisasikan gaya hidup sihat anda. Memulakan program senaman adalah satu langkah yang harus di puji tetapi untuk terus kekal pada aktiviti fizikal ini bukan sesuatu perkara yang mudah.

Lantaran itu, setiap individu wajib ambil tahu kenapa aktiviti bersenam ini perlu disenaraikan dalam aktiviti harian anda supaya anda terus kekalkan rutin senaman dan tidak alpa pada kebaikan senaman ini pada diri anda.

UNTUK KAWALAN BERAT BADAN.
Hal ini ramai yang terlebih suka. Mahukan berat badan yang ideal sangat. Kurangkan berat badan dengan berjalan atau melakukan aktiviti fizikal yang lain berbanding duduk di atas sofa sepanjang masa.

Rutin senaman penyebab lebihan kalori terbakar supaya ianya tidak tersimpan sebagai lemak, penyebab pada penambahan kilo berat badan anda. Kehilangan lebihan lemak dari tubuh badan akan menjadikan anda lebih sihat lagi bertenaga dan bonusnya anda berjaya kekal kurus.

UNTUK KESIHATAN JANTUNG.
Jantung antara organ penting dalam tubuh badan manusia. Makanya perlu di jaga sebaiknya dengan bersenam. Senaman akan tingkatkan kadar pembekalan darah, paras kolestrol darah dan elak dari saluran darah tersumbat.

UNTUK CEGAH RISIKO KANSER.
Bila bab kanser ini, serta merta lahir rasa kerisauan. Berdasarkan kajian, amalan harian berjalan kaki selama 30 hari berupaya membantu kurangkan risiko kanser payudara.

Individu yang aktif punya kadar yang rendah terkena kanser usus dan perut. Berkemungkinan ianya kerana senaman, yang mana meningkatkan pergerakan sisa perkumuhan dalam sistem penghadaman kita.

UNTUK TULANG YANG KUAT.
Senaman seperti angkat berat dan senaman resisten lain yang melibatkan otot di katakan mampu kuatkan otot dan mengekalkan ketumpatan tulang dan otot.

UNTUK TIDUR LENA.
Terkelip-kelip mata tidak mahu tidur boleh menjadi punca anda tertekan (stress) dan celaru bila siang hari. Tidur yang berkualiti dan bagus pada waktu malam dapat memperbaiki tumpuan, produktiviti dan suasana hidup kita.

Sesetengah daripada kita berpendapat, dengan bersenam ketika hampir waktu tidur, ia akan menjadikan tidur seseorang itu lebih lena. Apa kata, kalau anda seorang yang sukar untuk tidur, cuba bersenam terlebih dahulu dan lihat kesannya

UNTUK AWET MUDA.
Pasti ramai wanita yang teruja. Kalau anda tahu, aktiviti fizikal mampu melewatkan proses penuaan. Kerap bersenam sekurang kurangnya 30 minit sehari membantu memanjangkan umur dan melewatkan proses penuaan. Anda akan kekal muda untuk jangkamasa lebih lama.

UNTUK MOOD CERIA.
Tertekan dan memenatkan? Bersenam di ginnasium atau berjalan kaki selama 30 minit dapat bantu merangsang pelbagai sel otak yang dapat bantu rasa lebih tenang dan bahagia. Sekaligus dapat bantu mencegah tekanan (stress), rawat kemurugan, tingkatkan tenaga, kurangkan keresahan dan semarakkan rasa positif.

Sedar tak anda akan faedah senaman dan aktiviti fizikal ni. Pakar ada menyatakan yang senaman antara ubat termurah tetapi berkesan untuk kawal dan cegah dari pelbagai masalah kesihatan sekaligus untuk cipta aura kecantikan.

Untuk bantu anda kekal pada rutin bersenam tanpa rasa putus asa akibat dari kesakitan atau ketidak selesaan selepas bersenam, kami kenalkan anda pada LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT.

Losyen Merah ini sebagai peneman setia ketika anda di ginnasium, berzumba, jogging atau apa sahaja aktiviti fizikal anda. Sebelum anda panaskan badan, manjakan dahulu dengan sapuan Losyen Merah ini pada LENGAN TANGAN, PERUT, PINGGANG, PINGGUL, PEHA dan BETIS.

Sifat hangat Losyen Merah ini membantu proses cairan LEMAK yang lebih eketif di samping mencegah dari Kekejangan Otot, Sakit Sendi dan Lenguh Lenguh satu badan selepas tamat seisi senaman anda.

Percayalah, anda masih mampu ukir senyuman kelegaan tanpa rasa kesakitan atau ketidak selesaan malah semangat lebih melonjak untuk aktiviti senaman hari hari seterusnya.

Senaman yang kerap mampu buat anda lebih bertenaga dan aktif. Rekod kesihatan anda juga akan lebih baik malah ini membantu anda dari berulang alik untuk temujanji doktor.

Amalkan bersama sapuan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT, buktikan anda menjaya tingkatkan keyakinan diri dalam semua situasi termasuklah untuk graf BERAT BADAN MENURUN.

Galakkan tabiat bersenam sejak anak kecil lagi. Tidak salah untuk anda libatkan keluarga ketika aktiviti bersenam anda, ini akan lebih bersemangat malah wujud kemesraan yang lebih erat di kalangan ahli keluarga. Badan sihat, anda bahagia.

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply