Bersenam Tetapi Masih Gemuk

gemuk

gemuk
gemuk

Umum sudah tahu akan kebagusan bersenam walaupun masih ramai yang tidak sedar atau tidak menjadikan bersenam ini sebagai aktiviti wajib dalam kehidupan harian anda.

Telah ramai pakar perubatan menegaskan yang senaman antara ubat yang bukan hanya murah malah amat berkesan untuk merawat dan mengawal pelbagai penyakit malah antara tip terbaik untuk anda memiliki potongan badan yang ideal.

Di sarankan untuk anda bersenam sekurang kurangnya 30 minit sehari, minimum 4 hari dalam seminggu bersama jenis senaman yang tepat bagi menentukan keberhasilan pada kesihatan badan dan proses penurunan berat badan anda.

Namun jika akviti senaman anda tidak membuahkan hasil seperti yang anda inginkan, bermakna ada kesilapan dalam rutin senaman anda yang patut anda fikirkan.

LATIHAN KARDIO
Ramai yang mengetahui akan latihan kardio memberi kesan positif pada jantung anda cuma anda perlu tahu akan had anda.

Sesi kardio yang mengambil masa terlalu lama boleh memberi kesan negatif terhadap sistem kardiovaskular anda.

Lakukan hanya untuk 30 minit sahaja.

Jangan putus asa, tiada salahnya latihan kardio anda cuma elakkan dari keterlaluan.

DIET RENDAH KALORI
Sepertimana yang anda tahu, diet rendah kalori membantu menyihatkan badan dan melewatkan penuaan jantung serta mencegah penyakit kardiovaskular.

Mereka ini mengandungi sejumlah lemak yang kecil dan semasa bersenam, badan anda perlukan dos protein, lemak dan karbohidrat yang betul.

Untuk dapatkan lemak yang diperlukan oleh badan anda, isikan (lemak sihat) antaranya salmon dan alpukat ke dalam diet anda.

MINUMAN ELEKTROLIT
Minuman yang mengandungi elektrolit boleh mendatangkan kemudaratan daripada kebaikan pada badan anda terutama jika di minum semasa atau selepas aktiviti senaman anda.

Selain dari tambahan pada mineral, minuman ini mengandungi sejumlah besar gula.

Inilah penyebabnya untuk anda jauhkan diri anda dari minuman ini.

TIDAK MINUM AIR
Tabiat tidak minum semasa bersenam adalah satu kesilapan.

Tubuh anda secara aktifnya kehilangan cecair semasa bersenam.

Oleh itu, anda tidak harus menyiksa tubuh anda dengan tidak minum air.

Tabiat ini akan mendatangkan kesan yang tidak baik pada kesihatan badan anda.

Sebaiknya anda minum sebelum, sewaktu dan selepas anda bersenam.

TERLEBIH MAKAN
Apabila anda kerap bersenam, ini bukan alasan atau pelepasan untuk anda makan berlebihan.

Untuk kekalkan berat badan anda, anda bukan hanya perlu konsisten bersenam malah perlu bijak dalam mengatur pola makanan yang tepat.

PERUT KOSONG
Bersenam dengan perut kosong juga satu kesilapan.

Situasi begini lebih berkemungkinan anda tidak dapat menghabiskan rutin senaman kerana anda akan keletihan atau rasa seakan kurang sihat.

Sebaiknya anda tambahkan tenaga dengan karbohidrat seperti buah pisang atau sandwich, sekurang kurangnya 2 jam sebelum anda bersenam.

SENAMAN PENYEJUK BADAN (COOL DOWN)
Sesi meregangkan badan juga penting selepas senaman anda yang berat (intensif).

Sesi ini membantu anda kurangkan rasa sakit pada otot yang kerap muncul pada hari seterusnya.

Selepas menjalani sesi regangan, anda akan terasa lebih baik.

RUTIN SENAMAN
Konsisten bersenam dan pengambilan nutrisi yang betul antara cara untuk badan anda kekal sihat tetapi perlu di ingatkan, ini tidak bermakna anda harus bersenam setiap hari.

Terlalu kerap bersenam juga akan lebih membuat anda kelihatan letih. Badan anda juga akan meningkatkan tahap hormon kortisol, yang sebenarnya boleh menjadi penyebab berat badan anda naik.

Untuk elakkan masalah ini, anda perlu berehat di antara sesi latihan, dapatkan tidur yang cukup dan amalkan pemakanan yang sihat.

Aktiviti bersenam pastinya akan melibatkan penggunaan dan pergerakan badan yang di lakukan berulang kali secara terancang.

Ada ketikanya anda tidak mampu menolak sebarang kesakitan atau kecederaan semasa bersenam tetapi anda mampu untuk mencegahnya dengan LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT.

Losyen Mustajab Merah yang di formulakan dengan Pati Halia Tulin bersama Capsicum untuk mencapai tahap kepanasan pada jangkawaktu yang lama.

Perkara pertama sebelum senaman atau sesi memanaskan badan bermula, beri perhatian pada lapisan kulit anda dengan sapuan Losyen Mustajab Super Hot yang Merah ini untuk mencegah sebarang Kekejangan Otot, Sakit Sendi atau Sakit sakit Badan.

Mulakan pada bahagian Tengkuk, Bahu, Lengan, Belakang Badan, Perut, Pinggang, Pinggul, Peha, Betis sehingga ke Tapak Kaki.

Kepanasan Losyen Mustajab Merah ini sekaligus memberi impak Pembakaran Lemak yang lebih efektif sepanjang anda bersenam.

Lemak lemak dalam badan anda akan turut terkesan lalu cair dek kepanasannya.

Kebaikan Losyen Mustajab ini tidak terhad untuk mencegah kesakitan atau membakar lemak berlebihan sahaja malah turut sama membantu merawat Selulit degil di sekitar Perut, Peha dan Punggung.

Penggunaan yang konsisten, mampu bantu kurangkan selulit anda.

Bersenam bukan lagi satu bebanan, ada banyak tip bagus yang sangat membantu bersama produk terbaik Losyen Mustajab Super Hot, yang tidak lagi menghalang pencapaian anda untuk kekal sihat sekaligus kembali memiliki susuk tubuh badan yang Langsing dan Ramping.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply