Bakar Kalori Dengan Kerja Rumah

kalori

kalori
kalori

Sasaran untuk kembali pada berat badan ideal sering kecundang akibat dari kegagalan anda sendiri untuk konsisten dengan pola pemakanan yang sihat ataupun tidak bersenam terutama di kalangan surirumah yang sentiasa kekangan masa akibat terlalu sibuk dengan urusan rumahtangga.

Sedangkan usaha untuk mengeluarkan peluh tidak semestinya ke ‘gym’, beriadah di taman atau habiskan masa bersauna di ‘spa’.

Samada anda sedar atau tidak, ada kajian menunjukkan bahawa di rumah anda sendiri ada banyak aktiviti yang bermanafaat dan membantu menjana peluh sambil membakar kalori dengan pantas sekaligus mampu ubah berat badan anda.

Anda hanya perlu ringankan tulang melaksanakan kerja kerja rumah dari bersantai mengumpulkan lemak lemak dalam badan.

Jom semak berapa jumlah kalori yang terbakar dengan hanya melakukan kerja kerja rumah anda.

MOP LANTAI
Ambil peluang untuk mop lantai kerana tugasan ini mampu membantu membakar kalori sebanyak 112 setiap setengah jam.

Sebaiknya anda cuba amalkan sekurang kurangnya 3 kali seminggu untuk membersih permaidani dan mengemop lantai untuk membantu anggota bahu dan tangan bersenam dengan kaedah yang mudah.

Jika anda lakukan kerja kerja pembersihan secara konvensional, jumlah pembakaran akan berlaku secara berkesan kerana pergerakan agresif ini berupaya membakar kalori sebanyak 187 dalam masa 30 minit.

MENCUCI PAKAIAN
Tidak kira samada mencuci menggunakan mesin basuh atau cucian tangan, tugasan ini mampu membakar sebanyak 144 kalori.

Tanpa sedar, anda sedang melakukan senaman squad ketika anda sedang mengutip pakaian, mencangkung kemudian bangun semula selama 30 saat, diulangi sehingga siap anda mencuci pakaian mampu membantu tingkatkan pembakaran kalori kepada 178.

Malah pergerakan saat anda menyental kotoran pada pakaian akan memberi latihan dan rangsangan pada otot di bahagian lengan.

MENGGOSOK BAJU
Aktiviti di rumah yang di anggap paling tidak di gemari walaupun pada hakikatnya aktiviti menggosok ini sangat bagus dalam membakar kalori.

Suhu panas pada seterika memberi tindakbalas pada badan anda lalu mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak.

Jika anda menggosok dalam tempoh satu jam, anda mampu membakar sehingga 140 kalori.

VAKUM DAN MENYAPU
Anda perlu membongkokkan ketika membersihkan habuk atau sebarang sampah di lantai.

Bahagian pinggang akan banyak bergerak malah menguatkan kaki anda ketika berdiri.

Kedua dua aktiviti ini membantu menjadikan anda lebih aktif sekaligus meningkatkan kekuatan jantung.

Membersih dengan menggunakan vakum, mampu membakar 119 kalori dalam tempoh setengah jam berbanding jika anda menggunakan penyapu, 136 kalori di bakar dalam tempoh yang sama.

MEMASAK
Mungkin sukar untuk anda percaya dengan hanya memasak di dapur, ianya mampu membakar kalori sebanyak 150.

Meskipun jumlah kalorinya tidak banyak tetapi ianya lebih baik daripada anda tidak melakukan sebarang aktiviti.

Saat anda berdiri, berulang alik melengkapkan bahan bahan masakan, menyiang ikan atau memotong daging juga penyebab pada badan anda berpeluh.

MENGECAT
Tangan antara bahagian yang berkerja keras ketika aktiviti mengecat.

Anda akan menghayunkan tangan ke atas dan ke bawah, ini akan memberi kesan pada bahagian bahu.

Jika letih, anda boleh beralih pada bahagian tangan yang sebelah lagi.

BERKEBUN
Sedang anda berkebun, sebanyak 265 kalori akan terbakar setiap jam.

Berlakunya senaman squad ketika anda bercucuk tanam boleh menghasilkan otot dan jika anda teruskan pembakaran kalori boleh meningkat ke 306 setiap kali anda berkebun.

Contohnya ketika anda mencangkul tanah atau mencantas pokok pastinya anda gunakan banyak tenaga dan pergerakan tangan begitu juga ketika anda mengangkut air untuk kerja kerja menyiram pokok atau bunga, seolah olah anda sedang bersenam mengangkat dumbbell di gym.

MEMBUANG SAWANG
Apabila anda mendongak untuk kerja kerja membuang sawang di sekeliling siling rumah, secara tidak langsung anda sedang melakukan regangan di bahagian leher.

Selepas perkongsian ini anda akan lebih berkobar kobar dengan kerja kerja di rumah.

Masakan mahu di lepaskan peluang sedangkan boleh membantu bakar kalori dan ianya ada kaitan dengan penurunan berat badan anda.

Sebelum anda mulakan rutin harian dengan kerja kerja rumah, anda perlukan ‘me time’ untuk anda Sapu Sapu LOSYEN MUSTAJAB SUPER HOT yang diformula dari Pati Halia Tulin dan Capsicum.

Losyen Mustajab ini mahu lindungi anda dari masalah Kekejangan Otot, Sakit Sendi dan Lenguh lenguh Badan yang tidak di jangka akan menyerang anda selepas berperang dengan kerja kerja rumah yang memerlukan banyak pergerakan pada bahagian Tengkuk, Bahu, Lengan, Belakang Badan, Tangan, Pinggang, Peha, Betis dan Tapak Kaki.

Supaya anda tidak kalah pada kesakitan dan akan lebih bersemangat pada keesokkan harinya.

Semakin anda ligat kepanasan Losyen Musjatab Merah ini akan bertahan pada jangkamasa yang lebih lama sehingga merecik peluh.

Anda akan lebih teruja apabila Losyen Mustajab Super Hot ini di sapu pada lapisan kulit Perut, kepanasannya turut membantu gumpalan Lemak dalam badan anda cair.

Pastinya proses turunkan berat badan akan lebih efektif.

Tidak hanya di bahagian Perut sahaja malah anda boleh sapu pada bahagian Lengan, Pinggang, Pinggul dan Peha, di mana Lemak suka berkumpul.

Kini anda sudah boleh berlapang dada apabila kerja kerja di rumah banyak membawa manafaat pada diri anda sendiri dan sangat menakjubkan apabila turut di bantu oleh Losyen Mustajab Super Hot.

Praktikkan dengan penuh rasa kasih sayang dan ikhlas untuk anda lebih seronok lagi malah akan terkesan pada kesihatan dan kecantikan tubuh badan anda.

SAPU-SAPU JER, MUSTAJAB

Pembakar Lemak Yang Degil
Sesuai dengan kepanasan yang lebih tinggi dari losyen-losyen yang lain, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot boleh membantu mengurangkan kesan selulit yang degil dan tebal serta membantu mendapatkan pinggang yang ramping dan potongan badan yang ideal. Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, gunakan bersama bengkung dan nantikan hasilnya yang sangat memuaskan.

Memberikan Kelegaan Pada Otot Dan Sendi
Kesakitan pada sendi serta kekejangan otot selepas melakukan sukan lasak seringkali menjadi masalah utama kepada penggemar aktiviti seperti ini. Namun kini, ia mampu dikurangkan dengan menyapu Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti-aktiviti tersebut. Rasa hangat yang berpanjangan, menambahkan keselesaan pada pengguna dan mengurangkan kesan sakit akibat aktiviti lasak.

Harga : SM RM25.00 / SS RM28.00
Kandungan : 130ml

Info Lanjut : Klik Disini

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply