4 Tips ‘Simple’ Untuk Turunkan Berat Badan!

Turunkan Berat Badan

4 TIPS TURUNKAN BERAT BADAN

Selain bersenam, menjaga diet seimbang juga penting untuk menurunkan berat badan. Kalau nak cepat turunkan berat, make sure you guys :-

✔️ Ambil breakfast setiap hari. Jangan tinggalkan makan breakfast kerana ia mengekalkan tenaga sepanjang hari. Anda skip breakfast, pada waktu tengahari anda akan jadi terlalu lapar dan menyebabkan anda ambil makan tengahari dengan portion yang lebih banyak dari yang sepatutnya.

✔️ Cut off yout sugar intake! Yes, bagi anda yang betul betul nak turunkan berat badan, tinggalkan segala jenis manisan dan minuman manis dan bergas. Kena juga ambil makanan/manis untuk satisfy cravings? Mungkin you guys boleh treat yourself pada hari cuti dengan sedikit makanan / minuman manis.

✔️ Minum air kosong adalah lebih baik, bukan sahaja dapat buang toksin dalam badan malah menjadikan kulit lebih sihat dan lebih cerah dan lebih glowing. Taknak ke?

✔️ Last but not least, kurangkan makan makanan yang berlemak, berminyak, dan elakkan makan junk food dan fastfood. Selain boleh menyebabkan berat badan bertambah jika dimakan dengan kerap, makanan seperti fastfood ni memang sangat tak berkhasiat dan tidak baik untuk kesihatan. Tapi kalau dah teringin sangat, makan je.. cuma janganlah hari hari teringin. huhu.


 • Pilihan Oki Untuk Seisi Keluarga

  slide halia

 • Pilihan Oki Ketika Berpantang

  slide limau

 • Pilihan Oki Untuk Pelangsingan Badan

  slide halia

 • Pilihan Oki Untuk Aktiviti Lasak

  slide limau

* Kesemua produk dari Dunia Herbs ini mudah didapati di toko² atau kedai jamu dan hypermarket di seluruh Malaysia!

Talian Khidmat Pelanggan : 017-3798861

Whatsapp : Klik Terus Disini

Shares

Leave a Reply